1. června 2013 • 16:34

Čechům GP Itálie nevychází: Abraham je na kapačkách, Kornfeila trápí infekce

Autor: ps, jrš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to víkend jako ze zlého snu. České závodníci na GP Itálie trápí jak zdravotní, tak technické problémy. Nejlepší umístění do nedělního závodu vybojoval Jakub Kornfeil (20) v Moto3, který kvůli problémům s hlavou ani neměl do kvalifikace nastoupit. Nakonec si vyjel 8. pozici.



„S kýmkoliv jsem v pátek mluvil, nevěděl jsem, co jsem říkal. Nevnímal jsem okolí, nevěděl jsem, kdo kolem mě chodí,“ popisoval decimující den, během něhož ho jako už týden trápily problémy s hlavou.

„Několikrát jsem byl na místní klinice, komunikovali jsme také s českými doktory. Mám si brát každé čtyři hodiny dva aspiriny, pak to zabere. Dělám to tak a je to lepší a lepší,“ radoval se sedmý muž průběžného pořadí šampionátu, který je s kvalifikací spokojený.

Na opačném pólu se však nachází oba čeští závodníci v královské třídě MotoGP Karel Abraham (22. místo) a Lukáš Pešek (36. místo). „Spokojenej nejsem! Měli jsme problémy s oběma motorkami. Doufám, že během závodu už žádný nebudou. Chci útočit,“ řekl odhodlaně pilot stáje AB Cardion Racing, na němž se podepsala chřipka. „Před čtvrtým tréninkem jsem byl půl hodiny na kapačkách. Nemám sílu a točí se mi hlava,“ dodal.

Pešek zatím navázal na slabé výkony z posledních závodů a na startovním roštu bude stát jako poslední. „Chybí nám inženýr přes elektroniku, což je velký problém. Trápilo nás i nastavení podvozku. Potřeboval bych zrychlit aspoň vteřinu, ale nejde to. Než se někam posunem, je konec víkendu,“ postěžoval si.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud