13. dubna 2022 • 10:55

Talentovaný Juránek získal na úvod evropského šampionátu dva body

Autor: ktp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladý motocyklový jezdec z Prahy má za sebou premiéru na evropském šampionátu juniorů Yamaha R3 Cup. Filip Juránek získal v Aragonu dva body za 14. místo. Druhý závod po kolizi se soupeřem nedokončil. Sedmnáctiletý jezdec se zároveň seznamoval s veškerými pravidly, absolvoval společné focení nebo brífink s promotéry z Dorny. „Byly to pro mě obrovsky poučné dny. Tohle už jsou pravé a profesionální závody a moc jsem si je užíval. Příště si chci posunout ještě výš,“ prohlásil Juránek z týmu Movisio Racing.



Byl to první opravdový křest ohněm. Juránka čekala velká mezinárodní premiéra v prestižním seriálu, který se pořádá v rámci MS superbiků. „Závodní víkend pro Filipa začal už během středy, kdy se poprvé oficiálně seznámil s prostředím velkých světových závodů a se samotnou tratí. Velkou oporou mu byl Oliver König, kterého čekala premiéra v královské kubatuře superbiků,“ dodal Joska Kubíček, který je hlavním koordinátorem celého projektu.

Mladíčci z Yamaha R3 Cupu začínají svůj program již brzy ráno, v 7:30 už musí být na společné snídani a od 9:00 je čeká volný trénink a kvalifikace. V ní se Juránek dokázal zlepšit o dvě vteřiny a získal 17. místo na startovním roštu. Závody se poté pořádají v sobotu. A hned v tom prvním se talentovanému českému jezdci dařilo. „Start nebyl úplně ideální, ale Filip skvěle zabojoval a opět vylepšil čas o více než dvě sekundy. Byl to skvělý zážitek, jeho jízda a celý závod v podání všech jezdců. Dva body za čtrnácté místo je dobrým začátkem,“ tvrdil Kubíček z Movisio Racing.

Po rozebrání jízdy a servisu jeho motorky došlo k drobným změnám. A po gratulaci od českých jezdců se Juránek postavil na start druhého závodu. V něm se během úvodu pohyboval na šestnáctém místě a ve velké skupině. Ve druhém kole ale došlo k tvrdému kontaktu s brazilským soupeřem. „Bohužel mi při něm utrhl spojkovou páčku. S tím už bohužel nešlo jet, musel jsem odstoupit a zajet do boxu,“ řekl Juránek, nová posila týmu z Prahy. „Myslím, že na úvod to bylo dobrá a důstojná reprezentace,“ dodal Miloš Čihák, CEO Movisio Racing.

Témata:  motorismus
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud