11. listopadu 2011 • 12:34

Prokop havaroval, Britská rallye pro něj dnes skončila

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiérový start Martina Prokopa v mistrovství světa v rallye s vozem kategorie WRC v Británii přibrzdila kolize na šesté rychlostní zkoušce. Prokop startující s vozem Ford Fiesta RS WRC podle dostupných informací poškodil kolo a dnes pro něj závěrečný díl světového šampionátu předčasně skončil.



Prokop se může teoreticky na start podle pravidel takzvané superrallye vrátit v sobotu, za neabsolvované měřené testy by ale dostal penalizaci. Záležet bude na poškození vozu.

Až do svého odstoupení se Prokop, který doposud startoval s vozem kategorie S2000, držel těsně za elitní desítkou. Po pátém testu byl jedenáctý s odstupem 1:38 minuty za vedoucím Sébastienem Loebem z Francie.

Úřadující světový šampion s citroënem je v čele soutěže i po sedmé erzetě, ve které měl problémy jeho soupeř v boji o letošní titul Mikko Hirvonen z Finska. Tovární jednička Fordu ztratila na Loeba téměř čtyři minuty a propadla se průběžným pořadím.

Britská rallye dnes pokračuje ještě čtyřmi měřenými testy.

Britská rallye, závěrečný díl mistrovství světa v automobilových soutěžích - po sedmi rychlostních zkouškách:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC) 48:37,7, 2. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS WRC) -17,7, 3. Östberg, Andersson (Nor./Ford Fiesta RS WRC) -54,3, 4. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Citroën DS3 WRC) -1:13,4, 5. H. Solberg, Minorová (Nor., Rak./Ford Fiesta RS WRC) -1:39,0, 6. Tänak, Sikk (Est./Ford Fiesta RS WRC) -1:52,9, ...13. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta RS WRC) -3:52,2, 20. Semerád, Ernst (ČR/Mitsubishi Lancer) -6:24,6.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud