Květoslav Šimek
2. září 2012 • 13:20

Kopeckého na Barum rally zastavil motor, soutěž byla kvůli tragédii zrušena

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český jezdec Jan Kopecký se Škodou Fabií S2000 si třetí triumf v Barum Czech Rally Zlín nepřipíše. V neděli ráno se sice přiblížil na pět sekund k vedoucímu kolegovi Juho Hänninenovi, ale ve třinácté rychlostní zkoušce jej ze závodu vyřadily technické problémy. Soutěž byla kvůli smrti diváka po havárii jezdce Václava Kopáčka zrušena.



Kopecký na Barumce triumfoval v letech 2009 a 2011. Sudé ročníky mu ale nepřejí. V roce 2010 byl před poslední zkouškou první, ale dostal v lese smyk, havaroval a triumf mu sebral Belgičan Loix.

Také v letošním ročníku si Kopecký vedl skvěle. Vyhrál tři zkoušky, od čtvrté erzety neskončil hůř než druhý. Útočil i na vedoucího Hänninena, přiblížil se mu až na pět vteřin. Ve třinácté zkoušce jej ovšem zradil motor. Škodovku musel odstavit, do cíle nedojel.

Smolná byla třináctá erzeta i pro dalšího Čecha Václava Kopáčka. Havaroval, zkouška byla zrušena, ostatní posádky pojedou objízdnou trasou a bude jim přidělen náhradní čas. „Zatím nemáme žádné informace, nakolik vážná havárie to byla, budeme to zjišťovat,“ informoval jeden z členů tiskového střediska.

Podle zpráv policie Kopáček vlétl mezi diváky, dva z nich zranil. Jeden z nich byl usmrcen, soutěž byla kvůli tomu zrušena. Šlo o druhou vážnou havárii na letošním ročníku. Více zde »

Mimo hru o celkové vítězství už je i norský rychlík Andreas Mikkelsen. V neděli ráno vylétl z trati, musel opravovat hned dva defekty a nabral čtyřminutové manko. Hänninen je tak suverénně první, o druhé místo bojují švagři Roman Kresta a Tomáš Kostka. Před posledními dvěma testy je dělí pouze 1,8 sekundy!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud