1. července 2018 • 16:39

Kopecký splnil první cíl sezony, teď bude bojovat o světový titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výsledkově nejvydařenější sezonu v kariéře zažívá Jan Kopecký. Tovární jezdec Škody dnes poosmé ovládl Rallye Bohemia a s předstihem si zajistil šestý titul mistra České republiky. Splnil tak první letošní úkol, ve druhé části sezony se pokusí zaútočit na titul mistra světa v kategorii WRC2.



"Na titul jsem ale v průběhu závodu moc nemyslel. Vím, že máme na to, abychom vyhráli každý závod v Čechách. Máme za sebou tovární tým a nároky na sebe nemůžu mít menší než výhru," řekl Kopecký, který získal doma čtvrtý titul v řadě. Od nasazení vozu Škoda Fabia R5 v Česku neprohrál.

"Jednotlivé tituly ale neporovnávám, ani si je nepamatuju. Soustředím se spíše na budoucnost," pousmál se šestatřicetiletý pilot. "Celkové vítězství doma byl pro nás primární úkol. Na začátku sezony to vypadalo, že pojedeme jen české mistrovství a možná jeden až dva závody ve světě. Zatím to doma i venku vychází, je to z říše snů," uvedl Kopecký.

Rodák z Opočna se letos v MS představil ve třech závodech a vždy ovládl kategorii WRC2. "Výsledkově je to zatím asi nejlepší sezona. Máme za sebou osm startů a všechno jsme vyhráli. Fakt to funguje perfektně. Letošní sezona každopádně vychází na jedničku a doufejme, že se nám takhle bude dařit dále. Teď především v mistrovství světa," řekl Kopecký.

Kopecký po Rally Bohemia: Podařilo se nám obhájit titul, jsme maximálně spokojený
Video se připravuje ...

Po výhře na Sardinii vedení mladoboleslavského týmu navíc oznámilo, že Kopecký dostane stejně jako jeho kolega Pontus Tidemand ze Švédska šanci bojovat o titul. "Je to příjemné. My jsme šanci dostali jednou a bohužel jsme ji nevyužili, respektive nám něco málo chybělo. Jsme rádi, že jsme dostali druhou šanci," uvedl Kopecký, který MS jel v roce 2016 a ve své kategorii skončil celkově čtvrtý.

Letos bojuje s Tidemandem o titul. Oba mají na kontě tři dílčí vítězství, Švéd navíc jedno druhé místo. Do konečného pořadí se započítává šest výsledků. "Můžu slíbit, že pro úspěch uděláme maximum. Konkurence tam bude obrovská. Nikdo nám nedá zadarmo ani metr, na což se musíme připravit," řekl Kopecký, který by si další start měl připsat v polovině srpna v Německu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud