12. ledna 2014 • 04:59

Schumachera musí probudit co nejdřív. Jinak bude zle, říká lékař

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lékaři dál svádí boj o život legendy formule 1 Michaela Schumachera. Vítěz 91 velkých cen měl při lyžování ve Francii vážnou nehodu, při které narazil hlavou na kámen. Následoval jeho transport do nemocnice v Grenoblu, kde od té doby zůstává už téměř dva týdny v kómatu. Kdy se na jeho stavu něco podstatného změní?



Lékaři populárnímu německému sportovci zjistili otok mozku a další vážná zranění, která Schumachera bezprostředně ohrožují na životě. Do boje o život jedné z největších postav světového sportu se vydaly i největší kapacity v oboru anesteziologie.

Schumacher byl uveden do umělého spánku, ve kterém bude po dnešku již čtrnáct dní. Jeho stav je podle vyjádření lékařů stabilizovaný, nicméně stále velmi vážný.

"Je třeba Michaela probudit z umělého spánku co nejdříve. Čím dříve kóma ukončíme, tím lépe. Je to důležité pro následné normální fungování orgánů, především plic," říká pro deník Bild profesor Heinz Peter Moecke z kliniky v Hamburku, která se na podobné případy specializuje.

"Pokud by to všechno trvalo déle, může dojít k vážným poškozením orgánů jako například jater, ale i dalších, a to by bylo zlé," uzavírá Moecke.

Schumacher 29. prosince vyjel z vyznačené sjezdovky a při pádu narazil hlavou do kamene. Podle vyšetřovatelů se nacházel přibližně tři až šest metrů mimo upravenou trať a balvan, o nějž se vážně zranil, ležel osm metrů od hranice sjezdovky

Nejúspěšnější pilot historie formule 1 utrpěl při pádu vážné zranění. Musel se podrobit dvěma operacím hlavy a od nehody je v umělém spánku. V kómatu strávil 45. narozeniny. Jeho stav lékaři označují od Nového roku za kritický, ale stabilní.

Podobnou kameru měl na helmě v okamžiku tragické nehody také Michael Schumacher
Podobnou kameru měl na helmě v okamžiku tragické nehody také Michael Schumacher

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud