Ivo Pospíšil
2. března 2012 • 12:45

Barrichello slíbil, že na okruhy nepůjde. Na IndyCar musel přemlouvat ženu

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mlátil prázdnou slámu. Jenže si tolik přál závodit, až měl doma Brazilec Rubens Barrichello veselo. „Jediné, kam nepůjdu, budou závody na okruhu. Slíbil jsem to rodině,“ dušoval se ještě před pár týdny. Svá slova nedodržel.



Podepsal týmu KV Racing v seriálu IndyCar. A díky přímluvě svých dětí dostal nakonec požehnání i od manželky.

Už je to pár let, co se doma Rubens Barrichello díval se svou rodinou na oválové závody. A zrovna se tam stala velká nehoda. „Manželka se tehdy na mě podívala a řekla: Tam nikdy nepůjdeš, viď že ne,“ vzpomíná zkušený závodník. Tehdy zavrtěl hlavou.

„Jenže to jsem si ještě myslel, že budu ve formuli 1 závodit pětadvacet let,“ říká nyní Barrichello, který svůj rodinný slib porušil a upsal se za dva miliony liber (cca 60 milionů korun) indycarovému týmu KV Racing.

Moc si přál závodit. Je sice rekordmanem v počtu startů v F1 (322), ale ve svých devětatřiceti letech přestal být pro stáj Williams perspektivní, a ta ho před sezonou nahradila krajanem Brunem Sennou.

„Možnost vrátit se na silniční závody pořád existuje. Nemyslím si však, že bych se cítil lépe, kdybych seděl doma v Brazílii a sledoval oválové závody jen v televizi,“ říká Barrichello, kterého ale čekaly doma horké chvíle.

Zvláště, když před několika dny v nascarovém závodě v Daytoně ošklivě havarovala Danica Patricková nebo Juan Pablo Montoya (ten se dokonce střetl s vysoušečem trati.)

„Hodně mi pomohly i děti. Chtěly, abych závodil. Poprosil jsem je, aby se mě u mamky zastaly,“ vypráví Barrichello. „Měli jste to vidět, bylo to vtipné. Přiběhly za ní a ptaly se, jestli je pravda, že nechce, abych závodil na oválech. Ona jim odpověděla, že by byla raději, kdybych jezdil na normálních tratích. Na to ale všichni vykřikli: Ještě že nám máma neporoučí,“ smál se.

Nakonec tedy brazilský pilot dostal požehnání i od ní. „Ví, že jsem šťastný, když závodím. Viděla v mých očích, jak bych si to přál, a je ráda, že jsem zase šťastný. Budu se určitě cítit lépe, když se toho všeho budu účastnit, riskovat a bavit se,“ dodal Barrichello.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud