Ivo Pospíšil
17. května 2013 • 10:28

Je tu vrchol přírodních tratí. Uspěje Holán v zatáčkách Gustava Havla?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Kuchta utekl do sóla a přeloboval Fryštáka. Senzační gól, 0:1
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tradiční, oblíbený a zatraceně rychlý. O víkendu se v Hořicích uskuteční největší český závod na přírodních tratích: 300 zatáček Gustava Havla. Prestižní podnik každoročně přiláká až dvacet tisíc fanoušků a jedním z letošních hlavních taháků bude i útok na úspěch českého závodníka Kamila Holána z týmu Montáže Brož racing team.



V motocyklovém světě je to pořádný pojem. Vždyť se tyto závody jezdí už od roku 1936. Nehraje roli, že spadají do tzv. přírodních okruhů, závodníci se na trati prohání i rychlostí dvě stě kilometrů v hodině a navíc v bezprostřední blízkosti diváků.

Kamil Holán a jeho závodní speciál.Foto Archiv Kamila Holána

Takový je závod 300 zatáček Gustava Havla, jehož letošní ročník se koná tento víkend.

A za silné účasti. Vedle vítěze evropského šampionátu na přírodních tratích Němce Didiera Gramse nebo Michaela Pearsona ze Severního Irska, jenž je zase považován za jednoho z nejlepších roadracingových jezdců současnosti, bude bojovat o úspěch i český jezdec Kamil Holán.

Tedy loňský držitel pódia v třídách do 600 ccm i na 600 ccm.

„Je to náš domácí závod. Na této trati jsem jako jezdec začínal a mám na ní spoustu dobrých vzpomínek, stejně tak na fanoušky. Jezdí sem za námi spoustu partnerů a jsem rád, že Kamil přijal naši nabídku, startovat za náš tým,“ přiznal Jiří Brož, majitel týmu Montáže Brož racing team, za nějž letos Holán vyjede.

„Je to jeden z nejlepších road racing jezdců v Čechách a známe se již mnoho let. Byla to jasná volba,“ doplnil proč si Holána vybral.

300 zatáček Gustava Havla je navíc velmi specifický závod, hodně technicky náročný. Trať má 26 zatáček, (15 vpravo, 11 vlevo) a délka tratě činí přes pět kilometrů (5150 metrů). Holán se na ní představí na motocyklu Kawasaki 600 jinak určeném pro závody evropských superstocků.

VIDEO: Podívejte se, jak vypadá závod 300 zatáček Gustava Havla

„Náš tým se soustředí na závody evropských superstocků s Tomášem Vavroušem. Vzhledem k tomu, že jedeme první sezónu v této kubatuře, bude pro nás úspěchem každý bod, který si přivezeme,“ přiznal Brož a dodal:

„Pořádáme tuto akci na podporu dětí z nadace Parent project. Budu rád když se Kamilovi povede zajet co nejlepší výsledek, protože prémie za výhru náš tým zdvojnásobí a poskytne je nadaci. Proto výsledek bude dobrý, pokud všichni odjedeme ze závodů v pořádku a získáme pro Parent project co nejvíce prostředků,“ uzavřel Brož.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud