30. srpna 2013 • 13:57

Tahače v Mostě slibují velkou show: Sto tisíc diváků a velká rivalita!

Autor: jrš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulém roce dorazilo za víkend 97 tisíc lidí, letos se číslo možná zaokrouhlí. Evropský pohár závodních tahačů láká na velkolepou show a rivalitu dvou českých pilotů – Davida Vršeckého a Adama Lacka. Nejednou se v letošní sezoně na trati už střetli, na domácí půdě budou bojovat o přední příčky.



Oba jsou z českých týmů, které od sebe leží nedaleko, jen pár kilometrů. Vršeckého Buggyra má základnu v severočeské Roudnici na Labem, Lackovo MKR zase Židovicích. Konflikty mezi zkušenými českými piloty prý vznikají prý na každém závodě, tedy podle Lacka.

„Já Adama beru jako běžného soupeře. Možná v Rusku jsme se více dotkli. Jestli to bere osobně, já ne,“ tvrdil Vršecký, dvojnásobný evropský šampion pětitunových monster.

VIDEO z ruského závodu ve Smolensku



Po šesti podnicích šampionátu je Vršecký celkově čtvrtý, ve srovnání s loňským rokem si o 26 bodů polepšil. Na třetí místo Östreicha ztrácí 12 bodů. „Jsme spokojeni, ale může být ještě lépe,“ tvrdí pilot z české stáje Buggyra, který v minulém roce v Mostě jeden závod vyhrál a skončil druhý.

V MKR Technology se vedle Lacka představí i jeho kolega – Švýcar Markus Bösiger. Oba vyjedou na zcela nových renaultech, jejichž podoba byla přísně utajována do startu prvního závodu sezóny v italském Misanu. V letošním roce ale Lacko ztrácí, individuální titul je mu vzdálený.

VIDEO ze střetu Vršeckého a Lacka z Nogara

„Bohužel musíme přiznat, že letos jsou soupeři mnohem silnější než my. Sezóna rozhodně není rozjetá podle představ, ale budeme bojovat až do konce,“ slíbil německý konstruktér Mario Kress.

S odhodláním porvat se o body dorazí do Mostu také František Vojtíšek. Dvaapadesátiletý trucker si zatím vyjel jen šest bodů. Kromě závodních tahačů se v Mostě pojede seriál formulí Renault se skoro čtyřicetičlenným startovním polem. Dále Renault Clio Cup Bohemia, kde startuje na tři desítky jezdců. Závodní program začne v sobotu.

Stav ME tahačů před závodem v Mostě:

1. Antonio Albacete (Španělsko/MAN) 255, 2. Jochen Hahn (Německo/MAN) 238, 3. Markus Östreich (Německo/MAN) 197, 4. David Vršecký (Česko/Buggyra) 185, 5. Norbert Kiss (Maďarsko/MAN) 175, 6. Adam Lacko (Česko/Renault) 126.

Távody tahačů slibují dramatickou podívanou
Távody tahačů slibují dramatickou podívanou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud