Ivo Pospíšil
30. září 2013 • 11:25

Zlatou přilbu vyhrál DIVOCH. Rád se napije, soudili ho za znásilnění

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří k nejtalentovanějším jezdcům na ploché dráze. Ale už v jednadvaceti má řádně popsaný rejstřík. Dvojnásobný mistr světa do 21 let, ale také rebel, co se rád napije, jehož chytli při řízení s marihuanou v krvi a který stanul před soudem za znásilnění. To je Darcy Ward, zlobivé a přitom zázračné dítě ploché dráhy. Vždyť se o víkendu stal vítězem letošní Zlaté přilby.



Když organizátoři lákali Darcyho Warda na Zlatou přilbu do Pardubic, přemlouvali ho, že je to ještě jeden z mála Australanů, který zde nevyhrál.

„A také jsme dodali, ať si vzpomene, jaké jsou u nás pěkné bary,“ žertoval i předseda Svazu ploché dráhy Petr Moravec, přičemž vzápětí dodal: „To není nic proti němu, ani žádná pomluva. On je prostě bohém a všichni to ví. Patří to k němu.“

DARCY WARD
Narozen: 4. 5. 1992 (21 let)
Národnost: Austrálie
Kariéra: Kings Lynn Stars (2009), Poole Pirates (2010 -), Unibax Toruň (2009), AC Landshut (2009)
Největší úspěchy: Světový šampion do 21 let (2009, 2010), Australský šampion do 21 let (2009, 2010, 2011), Vítěz Premier League (2009) Vítěz Premier Trophy (2009), Vítěz Zlaté přilby (2013)

V jeho potenciálu se však nepletli – Darcy Ward pak celý podnik ovládl.

Přitom mládí je v jeho případě hodně divoké!

Květen 2012: Stanul před soudem za to, že se měl s kamarádem pokusit znásilnit sedmnáctiletou dívku, s níž předtím divoce popíjeli vodku na hotelovém pokoji. Nakonec ho britský soud osvobodil.

Říjen 2012: Zmeškal důležité klání v britské Elite League. Ne jen tak. Pár dní předtím se totiž porval v restauraci a po incidentu byl převezen do nemocnice s krvácením do mozku.

A jeho nejnovější exces? Před půl rokem, když odmítl zastavit policii k běžné silniční kontrole. Věděl proč, neboť u sebe neměl řidičák a ještě byl podle testů pod vlivem alkoholu a marihuany. Když ho chytli, vyvázl s pokutou 5500 dolarů (cca 104 tisíc korun) a dvouletým zákazem řízení.

Zleva Greg Hancock z USA, Darcy Ward z Autrálie a Przemyslaw Pawlicki z Polska na stupních vítězů
Zleva Greg Hancock z USA, Darcy Ward z Autrálie a Przemyslaw Pawlicki z Polska na stupních vítězů

„Udělal jsem chybu. Marihuanu jsem měl ten večer poprvé a naposledy. A jak jsem viděl policii, zpanikařil jsem,“ kál se. I šéf jeho týmu v britském Poole Matt Ford mu vzkázal, ať vyhledá pomoc odborníka. „Toto se už nedá jen tak přehlížet,“ zuřil.

Wardův zaměstnavatel totiž dostal pikantní reklamu na svůj originální název: Piráti z Poole.

„Je to mladý kluk, puberťák, který vydělává hodně peněz,“ krčil rameny i organizátor podniku Zlatá přilba Evžen Erban. Před zahájením říkal: „Fakt je, že by u nás mohl klidně vyhrát. Talent na to určitě má,“ Ani on se nepletl.

Australský rebel, jehož otec Bryan Ward byl také závodníkem na ploché dráze, je totiž už dvojnásobným mistrem světa do 21 let a jeden ze stabilních členů reprezentace. A po neděli také jeden z devíti Australanů, který ovládl nejstarší plochodrážní podnik světa – Zlatou přilbu.

VIDEO | Takhle válí Darcy Ward

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud