11. září 2016 • 22:00

Vršecký v Číně zdrtil konkurenci, vyhrál oba závody a míří za titulem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další úspěšný víkend má za sebou stáj China Buggyra Racing. Její jezdec David Vršecký proměnil dva nedělní starty na okruhu Kuang-tung v dva triumfy. Díky druhému a třetímu místu Adama Lacka však nemůže dvojnásobný mistr Evropy předčasně slavit svůj první asijský titul v šampionátu China Truck Racing. O titulu se rozhodne až v Šanghaji v polovině listopadu.



Sobota nejdříve připravila závodníkům podmínky, které boje na evropských tratích neznají. Monzunové deště totiž před kvalifikací vyplavily paddock, ale vše se nakonec stihlo odjezdit a ani pro Čechy netradiční počasí nenalomilo psychiku Davida Vršeckého, který si vyjel pole position. Adam Lacko skončil třetí.

První nedělní závod pak patřil Vršeckému, který soupeřům od začátku až do konce pouze ukazoval záď svého závodního speciálu a během dvanácti kol před sebe nepustil jediného soupeře. „Teď to byla paráda. Naštěstí jsme jeli na suché trati a bezproblémově jsem si to pohlídal," řekl po závodě čtyřicetiletý mazák Vršecký. Dominanci potvrdil druhým místem Lacko a čtvrtým Michal Matějovský.

David Vršecký a Adam Lacko na stupních vítězůFoto Buggyra Racing

Před druhým závodem pak trať lehce opláchl déšť a v zatáčkách to jezdcům pořádně klouzalo. Vršeckému to zase tolik nevadilo, postupně se prokousával celým závodním polem a v cíli to byl znovu on, kdo jako první protnul pomyslnou cílovou pásku.

„Jsem rád, že je auto celé. Tatra celý víkend fungovala bez jediného problému. Máme dobře nakročeno a v Šanghaji jen stvrdíme to, co jsme si předsevzali,“ pousmál se vítěz Vršecký.

Stíhací jízdu téměř úspěšně dokončil i Lacko, který nakonec dojel třetí a svůj truck si nemohl vynachválit. "Technicky jsme o dost dál, než minule. Teď už se ale opět plně koncentruju na evropský pohár, kterému dávám přednost," řekl médiím.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud