19. července 2021 • 08:15

Druhý případ nákazy v české výpravě. Přijde Perušič o OH? Řeší se, co dál

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážový volejbalista Ondřej Perušič měl v Tokiu pozitivní test na koronavirus. Šestadvacetiletému reprezentantovi kvůli tomu hrozí, že přijde o start na olympijských hrách. V tiskové zprávě o tom informoval Český olympijský výbor (ČOV).



Po pozitivním testu na covid-19 u jednoho ze členů realizačního týmu jde o druhý případ nákazy v české výpravě. Onemocnění u Perušiče v neděli odhalily každodenní testy v olympijské vesnici.

„Ani on nemá absolutně žádné příznaky, nicméně PCR analýza potvrdila výsledek antigenního testu,“ uvedl šéf výpravy Martin Doktor. „Organizátoři ho pak odvezli do hotelu, který je určen pro izolování bezpříznakových případů, protože Ondra je v tuto chvíli ze zdravotního pohledu v pořádku,“ přidal šéflékař Jiří Neumann.

Perušič měl se spoluhráčem Davidem Schweinerem do olympijského turnaje vstoupit 26. července, to však kvůli izolaci nebude nejspíš možné. Ve skupině měli postupně narazit na Martinše Plavinše a Edgarse Točse z Lotyšska, Josého Rubia a Josuého Gaxiolu z Mexika a úřadující mistry světa Olega Stojanovského s Vjačeslavem Krasilnikovem z Ruska

„Zkoumáme možné posunutí zápasů nebo jiné varianty, které by klukům dle pravidel umožnily vstoupit do turnaje později. V tomto ohledu budeme ale moudřejší v dalších hodinách a dnech. Každopádně se pokusíme zamezit zklamání,“ prohlásil Doktor.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud