26. června 2012 • 11:17

Šebrle: Rekord? Medaile? Kdepak, mně jde jen o olympiádu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Desetibojař Roman Šebrle si zvyká na nové přízvisko bývalý světový rekordman, na nostalgii ale nemá čas. Ve středu a ve čtvrtek ho na mistrovství Evropy čeká poslední závod, v kterém si může vybojovat jistotu olympijské nominace.



Světový rekord od soboty patří Američanovi Ashtonu Eatonovi, který stanovil nové historické maximum 9039 bodů, Šebrle má ale jiné starosti.

„Samozřejmě jsem víceboj sledoval, šlo o můj světový rekord,“ řekl Šebrle, který ale odmítl, že by díky ztracenému rekordu měl novou motivaci před startem na evropském šampionátu.

„Nepředpokládám, že bych se přiblížil, natož si ho vzal zpátky. V tomhle mě to nakopnout nemůže. Světový rekord byl součást mého života, ale je to pryč. Priority a motivace jsou jinde. Chci splnit ostrý limit 8200 bodů. Pokud to půjde, tak udělat třeba i víc.“

Český desetibojař Roman Šebrle mluví o tom, jaké je ztratit světový rekord
Video se připravuje ...

Ani reprezentační šéftrenér Tomáš Dvořák, bývalý Šebrleho velký soupeř a také bývalý světový rekordman, se nedomnívá, že by Eatonův výkon měl mít na zkušeného závodníka vliv.

„Já si myslím, že to nemá v hlavě. Stalo se, čekalo se to,“ říká Dvořák. „Tak na startu neřeknou, že to je světový rekordman, ale dvojnásobný mistr Evropy a olympijský vítěz a mistr světa.“

Šebrleho jméno zatím v olympijské sestavě předběžně figuruje díky výkonu 8097 bodů z TNT-Fortuna Meetingu v Kladně.

Úplnou jistotu mu ale dá jen výkon 8200 bodů. Jinak se bude muset strachovat, že ho překoná mladý Adam Sebastian Helcelet.

„Chtěl bych si zazávodit a předvést co nejlepší výkon,“ slibuje Šebrle. „Na olympiádu bych se chtěl podívat. Je to nejhezčí závod, jaký člověk může zažít. Když se tam nedostanu, tak si udělám golfové prázdniny.“

Pokud se Šebrle přes olympijský limit dostane, může ale na druhou stranu uvažovat i o útoku na medaili, která by byla jeho devatenáctou v kariéře z vrcholných akcí.

„Já vůbec nevím, jak na tom jsem. O medaili se nedá vůbec mluvit. Nevím, v jaké jsem formě. Jsem na to zvědavej,“ říká Šebrle.

Roman Šebrle během desetibojařského mítinku v Kladně
Roman Šebrle během desetibojařského mítinku v Kladně

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud