7. července 2012 • 11:19

Šok! Basketbalisté Řecka prohráli s Nigérii a nebudou na olympiádě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Řecka senzačně prohráli na olympijské kvalifikaci s Nigérií a na hrách v Londýně budou chybět. Bývalí dvojnásobní mistři Evropy a majitelé kontinentálního bronzu z roku 2009 podlehli ve čtvrtfinále africkému soupeři o jediný bod 79:80.



Nigérie zůstala ve hře o svůj premiérový postup na OH, v dnešním semifinále kvalifikace ve Venezuele narazí na dalšího favorita Rusko. Druhou dvojici tvoří Litva a Dominikánská republika. Start v Londýně si zajistí vítězové a lepší z duelu obou poražených semifinalistů.

Řekové měli v Londýně obhajovat páté místo z Pekingu 2008, o čtyři roky dříve doma v Aténách vypadli také ve čtvrtfinále olympijského turnaje.

Proti Nigérii měli podle očekávání dlouho navrch, ve třetí čtvrtině vedli o 13 bodů, jenže pak přišel nigerijský náhradník Ade Dagenduro, dal posledních sedm bodů svého týmu a postaral se o jedno z největších překvapení v basketbalové historii.

Tři úspěšné celky z venezuelské kvalifikace doplní už jistou devítku týmů USA, Británie, Španělsko, Francie, Argentina, Tunisko, Austrálie, Brazílie a Čína.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud