16. července 2012 • 14:19

Vodáci vyrazili jako první směr Londýn. S myšlenkami na návrat i s obavami o loď

Autor: Barbora Žehanová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - První čeští olympionici se vydali v pondělí de dějiště Her v Londýně. Kajakářka Štěpánka Hilgertová na vojenském letišti v Kbelích přecházela trochu nervózně. Ne snad, že by ji ve 44 letech a při odletu na šestou olympiádu vyváděla z míry atmosféra sportovního svátku, jen se bála o svou loď. Za poslední týdny totiž zažila se svým pracovním náčiním trápení.



Vodáci vyrazili směr Londýn
Video se připravuje ...

Nejprve dostala od výrobce nevhodnou loď. A když vyladila tu další, při poslední cestě z tréninku na olympijském kanále o ni přišla. Kajak byl nenávratně zničen.

„Někdy se stane, že loď utrpí újmu při přepravě zejména při delších letech, ale při krátkých se to nestávalo. A když, tak to byla jen zlomená záď a řešitelná oprava. Tohle byla naprosto rozdrcená loď přímo uprostřed, neopravitelná záležitost,“ popisovala olympijská vítězka z let 1996 a 2000.

ajakářka Štěpánka Hilgertová mává před odletem do Londýna.Foto ČTK
Kanoista Stanislav Ježek kvůli obavám z téhož svou loď nechal v Londýně už v květnu. „Tak snad se nikde neztratila.“

Na Hrách sedne i do deblkanoe s kajakářek Vavřincem Hradilkem, neboť to umožňuje rozpis závodů i olympijská pravidla. „U nás nemůžeme jet skoro žádné závody, protože na to nemáme výkonnostní třídu. Takže bychom mohli jet opravdu tu nejnižší soutěž. A pak olympiádu,“ říkal s typickou dávkou humoru loňský vítěz Světového poháru.

Vládním speciálem odletěl s malou skupinkou sportovců, do ní patřili také olympijští medailisté na deblkanoi Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, gymnasta Martin Konečný či jachtař Karel Lavický. V letadle byl hlavně materiál.

Ježek se z dějiště Her po třech tréninku ještě vrátí na skok domů poté, co organizátoři olympijskou trať s průzračnou vodou uzavřou pro přípravu.

„Londýn je opravdu kousek, létají tam nízkorozpočtové letecké společnosti, cesta do Londýna je levnější než do Brna. O víkendu musím posekat trávu na chalupě,“ říkal.

Zleva gymnasta Martin Konečný, kajakář Vavřinec Hradílek, kajakářka Štěpánka Hilgertová a deblkanoista Jaroslav Volf.
Zleva gymnasta Martin Konečný, kajakář Vavřinec Hradílek, kajakářka Štěpánka Hilgertová a deblkanoista Jaroslav Volf.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud