25. července 2012 • 09:27

Ukradli mu ruku, teď už ji má zpátky. Je ošklivá, říká paralympionik

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plány francouzského handicapovaného atleta Arnauda Assoumaniho na boj o paralympijské zlato ve skoku do dálky znovu ožily poté, co se policii podařilo najít jeho protetickou paži. Umělou končetinu, bez níž by nemohl závodit, mu při sobotním přepadení ukradli dva mladíci. Informovala o tom francouzská média.



Assoumaniho, který je ve své kategorii držitelem světového rekordu, přepadli lupiči, když stál se skútrem na křižovatce na červené. Oslepili ho pepřovým sprejem a ukradli mu skútr.

Když pak otevřeli jeho úložný prostor, nestačili se divit - uvnitř byla umělá paže, bez níž by Assoumani nemohl startovat na nadcházející paralympiádě v Londýně.

Policii se ale podařilo ukradený skútr vystopovat a s ním i jednoho ze zlodějů; sedmnáctiletého mladíka, který se k činu přiznal. Uvedl také, že protetickou ruku vyhodil na předměstí Paříže do křoví, kde ji také policisté nalezli a promptně vrátili Assoumanimu.

Zadržený mladík byl obviněn z násilného přepadení vůči zranitelné osobě, odporu při zatýkání a řízení bez řidičského průkazu.

Assoumani v rozhovoru pro RMC poznamenal, že ho nijak nepřekvapuje, že zloději jeho umělou ruku vyhodili.

"Nevím, co jiného by s ní mohli udělat," poznamenal. "Je tak ošklivá, že by ji nejspíš neprodali ani na eBayi," dodal s odvoláním na internetový dražební portál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud