4. srpna 2012 • 23:37

Zlaté hrdince Knapkové gratuloval i prezident. Odpovídat nestíhá

Autor: ČTK, tbl
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čerstvá olympijská vítězka Mirka Knapková prožívá od okamžiku svého triumfu hektické chvíle. Během několika hodin stihla rozhovory s novináři, krátké setkání s rodiči, dopingovou zkoušku, pozdní oběd ve vesnici i návštěvu Českého domu. Zlaté hrdince chodí prý chodí záplavy zpráv včetně gratulace od prezidenta Klause. Odpovídat však zatím moc nestíhá.



Nikdy nic podobného nezažila. Zkušený dvojnásobný stříbrný olympijský medailista Ondřej Synek ji varoval. "A teď to uvidíš. Začne pořádnej mazec." Knapková však hned odvětila. "Já mám fanoušky ráda, já se na to těším." Jenže už večer přiznala, že ji obletování lidmi pořádně zmáhá. "Přes veškerou euforii a nadšení na mě padá únava," přiznala.

Celé odpoledne nestihla nikomu zvednout telefon, ani náhodou nestihla odpovědět na všechny zprávy. "Snažím se, ale nejde to. Moc se omlouvám. Pořád mi chodí gratulace, jsem za ně moc ráda, ale nemám šanci na všechno odpovídat," omlouvala se.

V Londýně stráví Knapková ještě dvě noci, v pondělí poletí do Prahy. Do té doby bude na roztrhání. Focení, rozhovory, on-line debaty s fanoušky na internetu. I proto neřeší budoucnost. "Chci si užít dnešní den, užít si výsledek, až pak budu přemýšlet, co dál," prohlásila.

Dnes závodila pod prášky se zraněním mezižeberních svalů, postižené místo ještě v euforii moc necítila. "Spíš později. Dnes to bude v pohodě. Až to přijde k sobě, dám si pár piv a bude dobře," usmívala se v žertu.

Je pravá a pěkně si jí užiju! Miroslava Knapková už plánuje zlaté oslavy
Je pravá a pěkně si jí užiju! Miroslava Knapková už plánuje zlaté oslavy


Těžkou medaili ještě z krku nesundala. Dokonce se s ní i vysprchovala. "Ondra (Synek) říkal, že je těžká, že se pronese. Mám ji na krku asi čtyři hodiny, takže za chvíli pak poprosím fyzioterapeuta, ať mi napraví záda," prohlásila s úsměvem.

Od stříbrného medailisty Synka dostala na pódiu skleněnou pochodeň, asi dva tisíce fanoušků v Českém domě Knapkové zazpívaly národní hymnu. Za vítězství jí také náleží odměna 1,5 milionu korun. Přitom po Pekingu veslařka po pátém místě uvažovala, že už jezdit přestane. "Dosáhla jsem nevětšího úspěchu v kariéře. Takže jsem strašně ráda, že jsem pokračovala," prohlásila.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud