11. srpna 2012 • 04:00

Sobotní medailové naděje jdou do boje! Svoboda v šermu vyhrává a vede!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE | V Londýně se bude o víkendu rozdělovat zbývajících 47 sad medailí a přinejmenším čtyřikrát budou mít čeští sportovci šanci ještě rozšířit svou dosavadní sbírku. Asi nejblíže k tomu má oštěpař Vítězslav Veselý, který by mohl v sobotním finále napodobit zlatou Barboru Špotákovou. Všechny disciplíny sledujte na iSport.cz ONLINE.



Nebýt jankovitého koně, mohl mít moderní pětibojař David Svoboda medaili už z Pekingu. V sobotu ho čeká druhý olympijský pokus, v němž může napodobit Libora Capaliniho, který získal v Aténách bronz.

Svoboda má doma dvě stříbra z mistrovství světa, ale poslední šampionáty mu příliš nevycházely. Letos skončil v Římě jako nejlepší z Čechů devátý. Pro Ondřeje Polívku, někdejšího juniorského mistra světa, i pro Natalii Dianovou by bylo úspěchem místo v první desítce. Závod moderních pětibojařů v Londýně začíná od 9:45.

To Kateřina Nash bude v sobotu na startu cross country jako jediná Češka. Olympijský závod jela už v roce 1996 v Atlantě, tehdy ještě jako lyžařka spolu s Kateřinou Neumannovou.

Pak absolvovala dvě zimní olympiády a teď se vrací jako bikerka. Rodačka z Prachatic, která žije v Kalifornii, ve svých 34 letech sama hovoří o životní sezoně a výsledky jí dávají za pravdu. Celkově třetí místo ve Světovém poháru ji řadí do okruhu medailových kandidátek. Její závod začíná po obědě od 13:30.

Dvanáct let po posledním olympijském triumfu Jana Železného může mít Česká republika opět oštěpařského krále. Vítězslav Veselý se chystá vykročit ve stopách svého slavného učitele a dosavadní výsledky ho staví do role největšího favorita.

Loni na mistrovství světa v Tegu mu medaile utekla o devatenáct centimetrů, ale od té doby se výrazně zlepšil. Letos porazil všechny nejlepší oštěpaře na mistrovství Evropy. Finále na londýnském stadionu začíná večer od 20:20.  

Veselý jako jediný překonal hranici 88 metrů. Poprvé při Diamantové lize v Oslu a znovu pak ve středu v Londýně, kdy hned prvním kvalifikačním hodem zmrazil soupeře osobním rekordem 88,34. A to tak, že druhý muž letošních tabulek Lotyš Vasilevskis a německý mistr světa De Zordo vůbec nepostoupili do finále.

V závěru atletického programu se představí v sobotu chodkyně Lucie Pelantová a v neděli maratonec Jan Kreisinger. Šanci postoupit do finále má čtvrtkařská štafeta žen. Kvarteta z USA, Jamajky a Ruska však zřejmě budou nad síly "Rychlých holek".

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud