2. února 2022 • 17:53

Rybář ukázal biatlonové tratě v Číně: Rychlá vracečka, jede se u Velké zdi

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak budou na Hrách v Pekingu vypadat biatlonové tratě? To ještě před odletem do Číny bylo pro všechny reprezentace tajemství, žádné špičkové závody se na úplně nově vybudovaných tratích v Čang-ťia-kchou nejely. Až po příletu na olympiádu tak všichni definitivně zjistili, co je čeká. „Měli jsme jen údaje z papírů, snažili jsme se trasy simulovat na našem pásu. A nebyli jsme od pravdy úplně daleko,“ říká ve trenér mužů Ondřej Rybář. Zajímavostí je, že se pojede poblíž slavné Velké čínské zdi. Podívejte se na video czechteam.tv a projděte si trasu pěkně zatáčku po zatáčce.



Až pár dní před prvními boji o olympijské medaile si čeští biatlonisté mohli poprvé vyzkoušet olympijské tratě. Poprvé se závodí už v sobotu, hned první den Her, kdy je na programu smíšená štafeta.

„Tratě jsou v jednom údolí, areál je výborně nasvícený. Když vystartujete, hned přichází první a zároveň nejdelší stoupání. V jeho třech čtvrtinách se odpojuje nejkratší trať, kterou sportovci právě při smíšených štafetách využijí,“ líčí Rybář.

Při všech ostatních závodech na závodníky čeká celé náročné stoupání. „Pouze jednou bude využit čtyřkilometrový okruh, ten pojedou muži při individuálním závodě. Tato trať je nejblíž Velké čínské zdi,“ upozorňuje český trenér.

A možné kritické místo? „Při návratu na střelnici je zajímavá zatáčka – vracečka. Závodnici se z rychlého sjezdu musí otočit minimálně o 90 stupňů. Jsem sám zvědavý, jaké problémy to bude biatlonistům dělat,“ zmiňuje Rybář.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud