4. února 2022 • 07:55

Manželé Paulovi nedohnali ztrátu z prvního endu, Italům podlehli 2:10

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další vítězství dnes manželé Zuzana a Tomáš Paulovi v olympijském turnaji smíšených dvojic v curlingu nepřidali. S italským párem Stefania Constantiniová, Amos Mosaner prohráli 2:10 a mají tak bilanci dvou vítězství a dvou porážek. Ráz souboje určil úvodní end, který český pár prohrál 0:4. Paulovi se znovu představí v sobotu, kdy je nejprve v 07:05 čekají Britové a od 13:05 Švýcaři.



Paulovi, první čeští curlaři na olympiádě, mají po čtyřech zápasech z devíti dvě výhry a stejný počet porážek.

Tón utkání udal hned první end, v němž Italové získali čtyři body a stejnou porci bodů přidali ve čtvrtém. Zatímco Paulům se nedařilo a kupili drobné nepřesnosti, Italové hráli precizně. Mosaner se dvakrát blýskl přesným vyražením, v jednom případě hned tří českých kamenů.

Italská dvojice má na kontě čtyři výhry a je v čele soutěže.

Průběžné pořadí: 1. Itálie 4 zápasy/4 výhry, 2. Kanada a Británie 4/3, 4. Švédsko 5/3, 5. Čína, ČR a USA 4/2, 8. Norsko a Švýcarsko 4/1, 10. Austrálie 5/0.  

Formát turnaje v curlingu na ZOH 2022

Na startu je deset dvojic, které se utkají v základní skupině systémem každý s každým. Čtyři nejlepší postoupí do play off, kde zabojují vyřazovacím způsobem o postup do finále, následovat budou finále a zápas o třetí místo.

Smíšené dvojice na ZOH

Nová disciplína, která se na ZOH poprvé objevila před čtyřmi lety v Pchjongčchangu. Týmy tvoří vždy muž a žena. Hraje se jen na osm endů s pěti kameny. Jeden člen týmu má vždy na starostí první a pátý kámen, druhý člen pak hází zbylé kameny. Na rozdíl od čtyřkového curlingu se nehází do prázdných kruhů, ale do předpřipravené situace, na dráze už za každý tým stojí jeden kámen. Každý tým má během zápasu k dispozici tzv. power play, při níž jsou přednastavené kameny umístěny na kraji kruhu. Zápasy trvají přibližně hodinu a půl, asi o hodinu méně než zápasy ve čtyřkovém curlingu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud