Jan Denemark
16. prosince 2021 • 13:53

Kouč finské reprezentace: Co musí pochopit mladí a pravidlo 45 sekund

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Suverénně nastoupil na pódium a hodinu poutavě představoval svou hokejovou filozofii. Jukka Jalonen (59), kouč finské reprezentace a dvojnásobný mistr světa, se zúčastnil mezinárodní trenérské konference v Praze. Popsal, jakým způsobem mladíky co nejlépe zařadit do seniorského hokeje. „Základem je komunikace, to je první věc, která se mi vybaví,“ pokýval hlavou úspěšný trenér. Prozradil i pravidlo, kterým se řídí při střídání v zápasech národního týmu.



Díky faktu, že se Jukka Jalonen společně se svým týmem dnes představí proti české reprezentaci, mohl o den dříve vystoupit na trenérské konferenci v Praze. Zápasu s Pešánovým výběrem přikládá velký význam, stejně jako celému turnaji v Rusku, protože zprávy ze zámoří ohledně účasti hvězd NHL na olympiádě nejsou dobré. „Máme generaci hráčů, kteří jsou hvězdami, táhnou své kluby. Věřím, že na olympiádu pojedou,“ řekl však s nadějí v hlase.

Co je podle vás pro mladé hráče nejtěžší, pokud jde o přechod z juniorského do seniorského hokeje?
„Myslím, že nejnáročnější je fakt, že musí pochopit, co to znamená být sportovcem, respektive profesionálním hokejistou 24 hodin denně. I mimo tréninky. Musí se naučit jak odpočívat,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Play off
Články odjinud


Články odjinud