17. února 2018 • 17:50

"Krádež" zlata na zděděných lyžích! Ledecká vládla na prknech hvězdy

Autor: Jakub Pláteník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lyže darem. Ester Ledecká získala neuvěřitelnou zlatou medaili v super-G na lyžích Mikaely Shiffrinové. Ve sponzorské hierarchii značky Atomic je Češka o něco níže a tak dědí lyže po výše postavených. Právě výstroj po Američance dneska dovezla STR do cíle o jednu setinu dříve než druhou Annu Veithovou.



S jednou z prvních gratulací přispěchala na Twitteru Mikaela Shiffrinová. Potlesk v jejím podání však skrýval jedno tajemství. Zlatá prkýnka patřila v minulé sezóně právě jí a Ester je přeposlala ve skvělém stavu.

„Dneska to byly lyže po Mikaele Shiffrinové. Musím poděkovat jejímu servisákovi Kimovi, který nám dal perfektní lyže. Připravoval jsem je já, ale nemění to nic na tom, že jde o rychlé lyže, které dnes jely,“ okomentoval lyže servisman Petr Kouřil s přezdívkou Olsen.

Ester Ledecká se drží za hlavu, právě šokovala celý lyžařský svět
Ester Ledecká se drží za hlavu, právě šokovala celý lyžařský svět

Jedná se o naprosto běžnou praxi, že hůře postavení závodníci ve Světovém poháru dostávají materiál po světových hvězdách a jelikož doposud nevyjela velký výsledek, dostávala páry druhého sledu.

Svou pozici v Atomicu před loňskou sezonou vylepšila, ale pořád chyběl krok mezi smetánku. Triumf na olympijských hrách však může mnohé změnit a i Ester se možná dočká top modelů i pro sebe.

Na snowboardu panuje jiná situace. Aktuální jednička paralelního obřího slalomu spolupracuje se Sigim Grabnerem, bronzovým medailistou z Turína 2006 ve stejné disciplíně. Grabner vyrábí v Rakousku snowboardy SG Snowboards pro světovou špičku v alpine snowboardingu včetně Ledecké, která je lídrem celého týmu pod hlavičkou SG a dostává to nejlepší z jeho dílny.

„Dělají mi každý detail, aby mi přesně sedělo,“ pochvaluje si prkna Ledecká. Navíc jezdí s těžšími modely určené pro muže, protože na obří slalom jí více vyhovují. „Na holčičím moje technika úplně nefungovala,“ vysvětluje specialitu.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud