Martin Hašek
17. února 2018 • 07:41

Proč Ledecká před novináři nesundala brýle? Vysvětlila to a rozesmála je

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Její šokující vítězství v super-G bylo staré jen několik desítek minut a Ester Ledecká, která se v mžiku stala hvězdou korejských Her, hned získala i další trofej. Předstoupila před nabitý sál užaslých lyžařských novinářů z celého světa. Přivítal ji bouřlivý potlesk. A ještě to nebylo všechno Ledecká žurnalisty hned na úvod ho rozesmála.



„Ester, proč, prosím vás, nosíte na tiskovce lyžařské brýle?“ zvedl se jeden z novinářů.

„To je moje značka. Na rozdíl od ostatních holek jsem nebyla připravená, že sem budu muset jít. Nemám make-up,“ zahlásila Ledecká .

Pobavený řehot novinářského sálu znamenal hodně. Kolem Ledecké zatím žila story o globální hvězdě, která na olympiádě způsobí poprask svou účastí ve dvou různých sportech. Ale tady najednou nejde o to coubertinovské. Ledecká je olympijská šampionka, česká snowboardistka, která porazila všechny profi hvězdy ze silných megatýmů. Tohle je skutečný příběh pro celý svět.

Ledecká přitom dosud většinu olympijského času strávila ve své bublině, soustředěná na závody. Po úžasném finiši super-G se najednou všechno změnilo. Trvalo jí kolem hodiny a půl než prošla mixzonou. A pak se ještě musela posadit před plný sál lidí, kteří čekali na její slova.

„Já jsem vycvičená, myslím, že mám dobrou školu!“ žertovala Ledecká s českými novináři. „Ale pořád jsem nervózní, to je jasný…“

V tu chvíli už měla Ledecká za sebou desítky minut v mixzoně, kde šla od jedné kamery k druhé. „Zatím udělala asi deset rozhovorů do televizí. Už mi volalo asi osm dalších televizí, Švýcaři. Už mě zastavila i paní z Eurosportu, že chce Ester do virtuálního studia, kde je Bode Miller, který tam má glosy,“ líčil ředitel komunikace ČOV Tibor Alföldi. „Nikdo nevěří. Já jsem sám dostal asi dvacet gratulací. Musí projít mixzonou, to bude trvat minimálně hodinu, musí na doping, musí na tiskovku, tam se na ní vrhnou všichni.“

Brýle si Ester Ledecká nesundala ani na tiskové konferenci. Záhy vysvětlila novinářům proč.
Brýle si Ester Ledecká nesundala ani na tiskové konferenci. Záhy vysvětlila novinářům proč.

Na tiskovce ale první smích ale prolomil hranice z obou stran. A nebyl zdaleka poslední. Ozval se třeba ve chvíli, kdy Ledecká vysvětlovala, že už vlastně dávno měla být na snowboardovém tréninku. „Vlastně bych teď radši byla na snowboardu. Nechci vás urazit, jste všichni báječní, ale opravdu jsem nečekala, že tady budu sedět. Už jsem za sebou měla mít tři jízdy,“ hlásila Ledecká, která je dcerou zpěváka a skladatele Janka Ledeckého.

Další otázky? Co mají společného lyžování a snowboarding?

„Obojí se jezdí z kopce,“ zahlásila Ledecká, čím sál znovu rozesmála. Smála se i sama Ledecká, ale svůj názor stále hájila: „Vždyť je to pravda!“

Dostala i otázku, jestli bude na letní olympiádě v Tokiu závodit ve windsurfingu („Ano, určitě…)

A pak jednu vážnější. Co lyžařský sjezd, který se jede příští týden v opozici proti snowboardovému paralelnímu obřímu slalomu?

„Musím se zeptat kouče. První plán byl určitě teď přejít na snowboard. Mám čtyři dny do kvalifikace. Možná mě teď bude lyžařský trenér trochu přemlouvat…“

Byl to konec povinností? „Musíme si sednout, vyřešit to s manažerem, s celým týmem, jaký budou mít další program, jestli je to reálné. Teď nastupuje na prkno. Myslím, že bude mít Ester dlouhý odpoledne a možná ještě i večer,“ předvídal Alföldi. 

VELKÝ ROZHOVOR S ESTER LEDECKOU PO ZLATÉM ZÁVODĚ ČTĚTE ZDE>>>


Podívejte se na vítězný závod Ester Ledecké s emotivním komentářem:

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud