1. února 2018 • 13:43

Havlíčková před olympiádou: Na MS juniorů byla pátá ve skiatlonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmnáctiletá běžkyně na lyžích Barbora Havlíčková byla na juniorském mistrovství světa pátá ve skiatlonu na dvakrát pět kilometrů. Po těsném čtvrtém místě v závodě na pět kilometrů klasicky ji tentokrát od medaile dělilo přibližně 17 sekund. Na vítěznou Švédku Fridu Karlssonovou, která zbytku pole utekla o více než půl minuty, ztratila Havlíčková 53,1 sekundy.



"Bylo to zase o kousek. Páté místo je super a pro mě je hlavně důležité vidět, že jsem v kontaktu se špičkou. Pořád vidím rezervy, na kterých pracovat, doufám, že se mi někdy v budoucnu podaří dostat se na podium," uvedla v tiskové zprávě Havlíčková, kterou trénuje bývalý kouč Kateřiny Neumannové Stanislav Frühauf.

Klasický úsek doběhla na konci čtyřčlenné skupinky a po přezouvání vyjela do bruslařské části první. Karlssonová se ale hned vrátila do čela a soupeřkám ujela. Před Havlíčkovou se dostala také dvojice Hailey Swirbulová z USA s Lone Johansenovou z Norska a na posledním kilometru i Finka Evelina Piippová.

Barbora Havlíčková patří k velkým nadějím českého klasického lyžování
Barbora Havlíčková patří k velkým nadějím českého klasického lyžování

"Před závodem jsem se cítila strašně unavená. Nohy mi nefungovaly, jak by mohly. V klasické části to bylo dobrý, ale ve skejtu jsem chytla nějakou krizi, strašně mě bolely nohy. Jsem moc ráda, jak to dopadlo," řekla Havlíčková.

Při loňské premiéře na juniorském MS byla v americkém Soldier Hollow ve skiatlonu třináctá. Po juniorském mistrovství světa ji čeká olympijská premiéra na hrách v Pchjongčchangu. "Mistrovství světa juniorů pro mě byl vrchol sezony, ale zároveň se pro mě stalo perfektní přípravou na olympiádu. Pojedu tam naprosto v pohodě, budu tam sbírat zkušenosti," řekla Havlíčková.

Mezi juniory obsadil Vladimír Kozlovský 22. pozici.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud