13. února 2018 • 03:46

Ruští manželé slaví. Na ZOH získali bronzové medaile v curlingovém mixu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bronzovou medaili při premiéře curlingu smíšených dvojic na zimních olympijských hrách získali ruští manželé Anastasia Bryzgalovová a Alexandr Krušelnickij, kteří v dnešním souboji o o třetí místo porazili 8:4 Kristin Skaslienovou a Magnuse Nedregottena z Norska. O zlato se od 12:05 SEČ v Kangnungu utkají Kanada a Švýcarsko.



Bryzgalovová s Krušelnickým, kteří startují v Koreji pod neutrální vlajkou, získali společně druhou medaili po triumfu na mistrovství světa v roce 2016. "To, že jsme rodina, je pro nás hodně důležité. Nesmírně nám to pomohlo, abychom se přenesli přes včerejší porážku a sehráli dnes zápas, na který bychom mohli být pyšní," řekla Bryzgalovová s narážkou na pondělní semifinálovou prohru 5:7 se Švýcarskem.

Bryzgalovovou, jež se stala díky svému atraktivnímu vzhledu jednou z internetových senzací úvodu her, nezastavila ani drobná nehoda ze závěru třetího endu. Pětadvacetileté rodačce z Petrohradu při plánování strategie posledního kamene uklouzla noha a skončila na zemi, což se profesionálním curlerům stává jen zřídka. "Prostě jsem zapomněla na kámen, který jsem měla za sebou," smála se neobvyklému incidentu Bryzgalovová po zisku bronzu.

Ve finále se střetnou loňští mistři světa Švýcaři Jenny Perretová a Martin Rios, kteří v pondělním semifinále porazili ruskou dvojici, a Kanaďané Kaitlyn Lawesová a John Morris.

České curlingové týmy se na olympiádu neprobojovaly. Curling mixů je jednou ze čtyř nových disciplín ZOH, dalšími jsou snowboardový Big Air, rychlobruslařský závod s hromadným startem a soutěž družstev ve sjezdovém lyžování.

Curling - smíšené dvojice:

O 3. místo: OSR - Norsko 8:4.

12:05 finále: Kanada - Švýcarsko.

Bronzovou medaili při premiéře curlingu smíšených dvojic na zimních olympijských hrách získali ruští manželé Anastasia Bryzgalovová a Alexandr Krušelnickij
Bronzovou medaili při premiéře curlingu smíšených dvojic na zimních olympijských hrách získali ruští manželé Anastasia Bryzgalovová a Alexandr Krušelnickij

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud