22. ledna 2018 • 10:55

Obrat na Slovensku. Trenéra na olympiádu přece jen pustí, přeloží zápasy

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenské hokejisty přece jenom na ZOH v Koreji podle všeho povede kompletní trenérský tým. Hlavní kouč Craig Ramsay by tak měl mít k ruce i svého asistenta Vladimíra Országha, kterého původně Bánská Bystrica nechtěla uvolnit. Než se do věci vložil prezident svazu Martin Kohút. Informoval o tom deník Nový Čas.



Zástupci Bánské Bystrice původně nechtěli Országha na olympiádu pustit, protože slovenská nejvyšší soutěž nemá reprezentační přestávku. Prezident svazu Martin Kohút tedy během víkendu obvolával kluby a zjišťoval, zda by se zápasy daly přeložit.

Celkem se na Slovensku hraje během olympiády sedm kol. Kohút dostal od čtyř klubů souhlas k přeložení. Ve čtvrtek má změnu programu definitivně posvětit na mimořádném zasedání Výkonný výbor svazu.

„Ano pokud se to odhlasuje, tak Országha pustíme,“ řekl klubový šéf Juraj Koval pro Nový Čas. „Jde o důležité zápasy, ve kterých se bude rozhodovat o konečném umístění po základní části,“ vysvětloval Koval. „V sobotu mi volal šéf svazu pan Kohút a ptal se, že kdyby se během olympiády hrála jen tři kola, jestli bychom v tom případě uvolnili trenéra. Řekl jsem mu, že takový scénář si umíme představit.“

Banská Bystrica obhajuje titul, ve slovenském výběru má kromě trenéra i Tomáše Surového, Patrika Lampera a Miloše Bubelu. Náhradu za trenéra Országha neměla, proto jej původně uvolnit nechtěla. Definitivně jasno bude ve čtvrtek.

Program olympiády: Hokej na ZOH 2018 »

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud