17. února 2018 • 10:25

Nájezdníci Koukal a Kovář skolili Kanadu: Hodně důležitý výsledek!

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Důrazná řežba Česka s Kanadou, ve které nikdo nechtěl uhnout, dospěla za stavu 2:2 až k nájezdům. Brankář Pavel Francouz dostal jenom jeden gól a na české straně se vytáhli Petr Koukal s Janem Kovářem. První udělal blafák, druhý si roztáhl brankáře a počkal na místo. „Je to hodně důležitý výsledek. Ale bude se počítat až po Švýcarech. Musíme jít dál s pokorou,“ vykládal Kovář. Hrajte Fantasy hokej na ZOH zde >>>.



Svůj nájezd provedl parádně. „Sledoval jsem, jak to udělali oba kluci přede mnou a viděl, jak se gólman pohybuje. Chtěl jsem využít, toho místečka, co jsem tam viděl ze střídačky,“ popisoval svoje myšlenky před nájezdem Kovář .

Rozjel se pomalu, napínal brankáře Bena Scrivense a pak se vytasil s tím, co si naplánoval. Našel škvíru: „Neřekl bych, že mi úplně otevřel vrata. Chtěl jsem si trošku přibrzdit, kouknout se na střelu mezi nohy. A když jsem viděl, že to nešlo rovnou střelou, snažil jsem se ho rozhýbat a potom už tam díra byla.“ Česko v tu chvíli vedlo 2:1, Pavel Francouz z dalších dvou pokusů neinkasoval a ostatní na něj mohli naskákat. Hotovo.

„Bylo to vyrovnané utkání. Jsme rádi, že jsme si potvrdili, že můžeme hrát proti každému. S Koreou to nebylo podle našich představ. Teď jsme předvedli dobrý výkon a vyhráli,“ těšilo Petra Koukala , který v nájezdech Scrivense načal.

„Začalo mi to tam skákat jako blázen. Zaplaťpánbůh, že se postavil puk, jinak bych gól asi nedal. Asi bych ten beton nepřestřelil, druhá věc je, že to spadlo do brány. Cpal jsem to nahoru tak, že to málem přeletělo branku,“ viděl svoje dobrodružství při nájezdu.

Ten jeho rozskákaný puk před Scrivensem vypadal dost divoce. „Asi to bylo kvůli ledu. Nemyslím si, že bych měl tak dřevěné ruce, že by mi to mělo začít skákat,“ usmíval se.

Před nedělním zápasem se Švýcarskem má tak Česko pět bodů a drží velmi dobrou pozici v boji o první místo a přímý postup do čtvrtfinále. Automaticky ho tam posune jakákoliv výhra. „Myslím, že jsme zápas s Kanadou odehráli docela dobře. Slušně dozadu, oni měli víc střel, skoro dvakrát tolik, co my. Ale neměli nějaké extra šance, dobře jsme ubránili oslabení, až na ta první dvě. Pak jsme si dávali pozor. Byl to slušný výkon. Teď se musíme pořádně připravit na Švýcarsko,“ dodal Kovář.

Jan Kovář se nenechal rozhodit a Bena Scrivense dokázal překonat
Jan Kovář se nenechal rozhodit a Bena Scrivense dokázal překonat

Góly

Domácí: 01:13. Raymond, 13:30. R. Bourque

Hosté: 06:52. D. Kubalík, 20:25. Jordán, 65:00. Jan Kovář

Sestavy

Domácí: Scrivens (Poulin) – Lee (A), M. Robinson, Ch. Genoway, Noreau, Gragnani, Goloubef, Elliott – R. Bourque (A), Brulé, Roy – Raymond, Kelly (C), Thomas – Wolski, Ebbett (A), Kozun – Klinkhammer, O'Dell, Lapierre – Vey. Trenér: Willie Desjardins.

Hosté: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík (A), Jan Kovář (C), M. Erat – Červenka, Mertl, Martin Růžička – Sekáč, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – T. Zohorna. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Roman Gofman (RUS), Anssi Salonen (FIN) – Gleb Lazarev (RUS), Judson Ritter (USA)

Stadion

Hockey Centre Kangnung, Kangwon (kapacita: 10 000 míst)

Návštěva

6 731 (67 % celkové kapacity) diváků

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. Česko 3 2 1 0 0 9:4 8
2. Kanada 3 2 0 1 0 11:4 7
3. Švýcarsko 3 1 0 0 2 10:9 3
4. Jižní Korea 3 0 0 0 3 1:14 0

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud