Zdeněk Janda
14. února 2018 • 15:10

Sedmé Erbanové fandili i hokejisté. Byl to hrozný fofr, říkal Vondrka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už z olympijské vesnice jeli s rychlobruslařkou Karolínou Erbanovou v autobusu čeští hokejisté. Podpořit ji v závodě na jeden kilometr, ve kterém nakonec brala sedmé místo. „Když jsme spolu jeli, říkala jsem si, jestli si nespletli autobus,“ usmívala se. Nakonec se do hlediště haly usadilo osm hráčů v čele s kapitánem Martinem Eratem. „A byl to super zážitek!“ říkal útočník Michal Vondrka, který prožívá premiérovou olympiádu.



V hledišti byla parta hokejistů hodně slyšet. „Korejci nebo Japonci měli nadvládu, ale já jsem je slyšela. Koutkem oka jsem je registrovala,“ vyprávěla rychlobruslařka. Cestou na olympijské klání s nimi ale nepromluvila.

Soustředila se, byla uzavřená sama do sebe. „Já měla takový výraz, že na mě nikdo nechtěl mluvit. Chlapi jako hory jen tak prošli a řekli ahoj,“ popisovala. V aréně vedle Erata a Vondrky byli ještě Jan Kovář, Tomáš Kundrátek , Tomáš Mertl, Ondřej Němec, Patrik Bartošák a Adam Polášek .

„A musím říct, že vidět to takhle naživo, tak to byl fakt velký fofr,“ říkal Vondrka, který by se rád během olympiády podíval i na jiné sporty. Tedy jestli bude čas a příležitost… Prioritou je pochopitelně hokejový turnaj.

6. den na ZOH: Klacky proti Jandačovi, „komboška“ Samkové a Bolt na běžkách
Video se připravuje ...

Erbanová měla jinak po sedmém místu smíšené pocity.„Byl to nejlepší kilometr, který jsem v sezoně odjela. Ale kvalita ženského rychlobruslení je aktuálně hrozně vysoká ve sprintu. Osm set metrů jsem jela opravdu dobře, s tím jsem byla spokojená. Potom mi v poslední zatáčce jako by došlo,“ přiznala, že do závěrečné rovinky už neměla tolik síly.

Každopádně ji potěšilo, že ji přímo v hale podpořili hokejisté. Jejich sport má ráda. A povídá se na zítřejší zápas s Koreou také v aréně?

„Podívám. Ale leda z gauče v pokoji,“ usmála se. „Šla bych strašně ráda, hokej je moje srdeční záležitost. A vždycky bude. Ale zůstanu jen v pozici ležmo,“ naznačila, že toho má po náročném závodě dost. V sobotu ji čeká její oblíbenější disciplína. Alespoň v této sezoně. Ještě kratší sprint – pětistovka.

„Půjdu do toho s větším sebevědomím. Našla jsem se v té trati více, budu se těšit. Jsem ráda, že jsme nejdříve jeli kilák, potom pětistovku,“ přiznala olympionička, která se poslední čtyři roky připravuje v Holandsku.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud