10. ledna 2018 • 16:56

Norské hvězdy zhasly?! Björndalen přišel o ZOH, Northugovi to hrozí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě velké norské sportovní hvězdy v problémech! Nejúspěšnější biatlonista historie Ole Einar Björndalen po vytrvalostním závodu Světového poháru v Ruhpoldingu přišel o šanci kvalifikovat se na sedmé olympijské hry. Za měsíc při závodech v Pchjončchangu bude legendární 43letý Nor chybět. Totéž hrozí i nedávné hvězdě běžeckého lyžování Petteru Northugovi. Třináctinásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz z Vancouveru kvůli nemoci odřekl start ve čtvrtečním sprintu na norském šampionátu, kde měl přesvědčit o své formě.



Třiačtyřicetiletý Björndalen měl dnes poslední šanci splnit limit pro olympijské hry, ale skončil až v páté desítce. Zůstal tak sedmým Norem v pořadí Světového poháru, přičemž olympijský tým biatlonistů může tvořit jen šest. Sbírku 13 olympijských medailí (včetně osmi zlatých) dvacetinásobný mistr světa v Koreji nerozšíří.

Northug je blízko k totožnému scénáři. "Nevypadá to pro něj dobře. Má už jenom deset dní. Pomalu mu to utíká, jako Olemu Einaru Björndalenovi," použil výmluvné přirovnání trenér norských běžců na lyžích Vidar Lofshus.

Dvaatřicetiletý Northug v této sezoně Světového poháru startoval jen začátkem prosince v klasickém sprintu v Lillehammeru, kde vypadl v kvalifikaci. Na přelomu roku chyběl i na Tour de Ski, neboť se nevešel do nominace. Místo toho o víkendu startoval na Skandinávském poháru ve švédském Piteaa, posun ve výkonnosti ale nepředvedl. V závodu na 30 km klasicky s hromadným startem obsadil 48. místo.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud