21. ledna 2018 • 15:55

Biatlonisté znají nominaci do Koreje. Vrcholí boj o poslední volné místo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český biatlonový tým pro zimní olympijské hry v Pchjongčchangu doplnili Jaroslav Soukup a Veronika Zvařičová. O obsazení posledního místa mezi ženami se rozhodne mezi Lucií Charvátovou a Leou Johanedisovou. Biatlonisté to oznámili na svazovém webu.



Soukup, který byl v Soči bronzový ve sprintu a podílel se na stříbrné medaili smíšené štafety, doplnil Ondřeje Moravce, Michaly Krčmáře a Šlesingra a Adama Václavíka. Soukupovi pomohlo 25. místo ve sprintu v Oberhofu. Pak sice onemocněl, ale nominace ho neminula.

Zvařičová se vrátila do Světového poháru po těžkém zranění po střetu na kolečkových lyžích s autem na jaře 2013. V Ruhpoldingu byla 32. ve vytrvalostním závodě. Doplní Veroniku Vítkovou, Evu Puskarčíkovou, Jessicu Jislovou a Markétu Davidovou.

"Tato nominace je výsledkem dlouhých diskuzí, přičemž finální slovo měli trenéři," uvedl na webu prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza. "V kategorii mužů je prvním náhradníkem Ondřej Hošek. U žen, kde máme šest míst, se ještě o druhé náhradnici rozhodne mezi Lucií Charvátovou a Leou Johanidesovou," doplnil.

Kvůli zdravotním problémům na ZOH, které začnou za necelé tři týdny v Koreji, nemůže startovat Gabriela Koukalová.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud