7. února 2018 • 11:46

Čechy vítali v olympijské vesnici. Její starosta si oblékl čepici Raškovku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká výprava byla dnes oficiálně přivítána na zimních olympijských hrách. V chladném podvečeru se v horské olympijské vesnici v Pchjongčchangu uskutečnil tradiční ceremoniál a vedle české hymny se hrály rovněž slovinská, jamajská, irská a chilská.



"Není to velká oficialita, ale je hezké, že přivítají jednotlivé týmy," řekl novinářům Martin Doktor , který už zažil v pozici šéfa české olympijské mise podobné slavnosti před čtyřmi lety v Soči i předloni v Riu. "Tohle bylo pohodové, v klidu," dodal.

S Doktorem šla na pódium členka týmu ČOV Martina Voříšková. "Normálně chodí jen šéf mise, ale Slovinci začali ve dvou, tak jsme pokračovali," vysvětlil Doktor.

Dvojnásobný olympijský vítěz v rychlostní kanoistice Doktor předal starostovi vesnice stolnímu tenistovi Rjo Sung-minovi, olympijskému vítězi ve dvouhře z Atén 2004, broušený půllitr a čepici Raškovku. "Jsem rád, že si ji hned oblékl," řekl Doktor.

Do mezinárodní zóny olympijské vesnice přišli pod vlajky všech zúčastněných zemí například bobisté, sáňkaři, sjezdaři a před tréninkem rovněž skokani na lyžích. Po oficialitách se za zvuku bubnů začalo tančit, došlo dokonce i na breakdance a Češi rozjeli vláček.

"Ani jsem nečekala, že bude předzahájení. Krásné to bylo, akorát je zima," řekla sáňkařka Tereza Nosková , která se v pátek chystá i na slavnostní zahájení her. "To si nechci nechat ujít, je to moje první olympiáda. To bude větší atmoška," dodala.

Zahajovací ceremoniál je na pořadu v pátek 9. února. Češi počítají, že na něm za vlajkonoškou Evou Samkovou půjde asi čtyřicítka sportovců. Celkem jich v Koreji bude závodit 93.

Čeští skokani na lyžích přestavili novou přilbu
Čeští skokani na lyžích přestavili novou přilbu

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud