9. ledna 2014 • 04:25

Tým NEJ odpadlíků. Hvězdy, na které se v nominaci do Soči nedostalo

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi nejužší výkonnostní špičku, přesto se na ně nedostalo. Hokejové nominace na ZOH v Soči jsou od úterka dne jasné a kromě šťastných tváří přinesly také vlnu zklamání. A to pro ty hráče, na které se nedostalo. Podívejte se na sestavu týmu "odpadlíků", kterou připravil server iSport.cz. Upozorňujeme, že v ní nejsou hráči zranění, nehledejte tedy například Tomáše Hertla či Logana Couturea za San Jose.



Brankáři:

Cory Schneider (New Jersey/USA), Corey Crawford (Chicago/Kanada), Konstantin Barulin (Kazaň/Rusko).

Náhradníci: Robin Lehner (Ottawa/Švédsko), Antti Raanta (Chicago/Finsko), Jevgenij Nabokov (NY Islanders/Rusko).

V bráně jde o jasnou volbu, Cory Schneider doplatil na silnou konkurenci mezi třemi tyčemi týmu USA a i když má v týmu Devils výrazně nižší počet výher než jednička Martin Brodeur, má lepší procentuální úspěšnost a i průměr obdržených branek na zápas.

Corey Crawford je poslední vítěz Stanley Cupu, což mluví samo za sebe. Dokázal navíc vylepšit některé nedostatky a je ještě lepší, než v předchozí sezoně. Konstantin Barulin má doma zlato z mistrovství světa a patří mezi to nejlepší, co ruská brankářská škola nabízí.

Obránci:

Keith Yandle (Phoenix/USA), Victor Hedman (Tampa Bay/Švédsko), Jan Hejda (Colorado/Česká republika), Brent Seabrook (Chicago/Kanada), Petr Čáslava (Čerepovec/Rusko), Jack Johnson (Columbus/USA), Anton Volčenkov (New Jersey/Rusko), Jonas Brodin (Minnesota/Švédsko).

Náhradníci: Roman Polák (St.Louis/Česká republika), Dustin Byfuglien (Winnipeg/USA), Douglas Murray (Montreal/Švédsko), Erik Johnson (Colorado/USA).

Útočnou fázi by v týmu zajišťoval Keith Yandle. Čtyřicet bodů v sezoně je pro něj obyčejným průměrem, je jasným vůdcem přesilových her. S ním by pravděpodobně nastupoval Victor Hedman, skoro dva metry vysoká dvojka draftu z roku 2009 a jeden z klíčových mužů obrany Tampy.

Defenzivní pohodu by zařizoval Brent Seabrook, který umí ale také zaútočit a vyžívá se v důležitých situacích a neztratili by se ani Jan Hejda a Petr Čáslava, kteří mají s hrou na evropském ledě hodně zkušeností.

Na obránce Jana Hejdu se v nominaci nedostalo
Na obránce Jana Hejdu se v nominaci nedostalo

Útočníci:

Bobby Ryan (Ottawa/USA), Jiří Hudler (Calgary/Česká republika), Claude Giroux (Philadelphia/Kanada), Sergej Mozjakin (Magnitogorsk/Rusko), Eric Staal (Carolina/Kanada), Kyle Okposo (NY Islanders/USA), Joe Thornton (San Jose/Kanada), Marcus Johansson (Washington/Švédsko), Martin St.Louis (Tampa Bay/Kanada), Saku Koivu (Anaheim/Finsko), Taylor Hall (Edmonton/Kanada), Radim Vrbata (Phoenix/Česká republika).

Náhradníci: Alexandr Sjomin (Carolina/Rusko), Patric Hörnqvist (Nashville/Švédsko), Andrew Ladd (Winnipeg/Kanada), Jordan Eberle (Edmonton/Kanada), Denis Zaripov (Magnitogorsk/Rusko).

To je panečku palebná síla! Jen čtyři hokejisté USA mají více gólů, než Bobby Ryan (18), nikdo v lize nemá více nahrávek než Joe Thornton (43), Sergej Mozjakin je nejproduktivnějším hráčem KHL (57 bodů), Jiří Hudler, Eric Staal, Claude Giroux a Martin St. Louis jsou nejproduktivnějšími hráči svých klubů, Taylor Hall a Kyle Okposo zase sbírají více než bod na zápas.

V přesilových hrách by zatápěl soupeřům přesně střílející Radim Vrbata, který by byl ničivou zbraní i v případě samostatných nájezdů. Zkušenosti by přinesl Saku Koivu, do každé situace se zase dá použít Marcus Johansson. Tenhle tým by se rozhodně neztratil...

Deník Sport (čtvrtek 9.1.2014)Foto Deník Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud