4. února 2014 • 09:25

Mám nejlepší formu v životě, řekl před startem ZOH Kovář

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před pár měsíci bylo jasno, jedničkou v české brance na ZOH v Soči bude osvědčený Ondřej Pavelec z Winnipegu. Jenže skvělé výkony kolegy Jakuba Kováře v Jekatěrinburgu donutily trenéra Aloise Hadamczika nad obsazením brankoviště pořádně přemýšlet. "Poslední dva měsíce byly asi moje nejlepší v kariéře," potvrzuje bývalý gólman extraligových Budějovic.



Debata na téma brankářské jedničky v Soči se rozhořela především během prosincového Channel One Cupu, když Kovář proti Finsku v O2 Areně v Praze pochytal všech 35 střel soupeře a udržel nulu. Český tým vyhrál 2:0 a nejlepší brankář KHL za měsíc prosinec předvedl několik těžkých zákroků.

"Takovej zápas jsem asi v životě ještě nechytal a budu na něj asi vzpomínat celej život. Povedly se mi tam skvělý zákroky, který už se pak člověku dlouho nemusí podařit," řekl Jakub Kovář , který se s průměrem gólů na zápas 1,91 drží na jedenáctém místě v KHL.

Přesto sám brankář moc dobře ví, že mužstvo potřebuje mít na svou práci klid. Proto tipuje, že trenér muže s maskou nebude točit a spíše určí gólmanskou jedničku dopředu. "Na pozici jedničky nemyslím, to ne, ale je pro mě teď reálnější, než předtím. Ale samozřejmě myslím na to, že bych se do branky mohl dostat. Aspoň v jednom zápase. To by bylo úžasný," vykládal Kovář .

Jakub Kovář se těší na olympijskou atmosféru.
Video se připravuje ...

Kovář ukázal českou masku pro Soči: Bude se hodit k dresu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud