8. února 2014 • 16:23

Boulařka Sudová postoupila v Soči do finále, trápí jí rozhodčí

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boulařka Nikola Sudová se na olympijských hrách z druhé části kvalifikace dostala ze třetího místa do prvního finále, na startu bude od 19 hodin českého času dvacítka nejlepších. Dvanáctka postoupí do finále číslo 2 a nejlepší šestku pak čeká superfinále. Sudová váhá, jestli použít svůj trumf D-Spin. Rozhodčí totiž za něj moc bodů nedávají. Tereza Vaculíková po pádu v soutěži skončila.



„Spokojená nejsem. V tréninku jezdím o padesát procent líp a nejsem v závodě schopná to sjet stejně,“ zlobila se Sudová po kvalifikační jízdě. „Asi se bojím, že bych někde vypadla, tak jedu tak na jistotu a to nesmím. Už jsem dost stará.“

Sudová předvedla na horním skoku tradiční helikoptéru s roznožkou, dole skočila salto s krosem. Na olympiádě tak zatím stále nepoužila D-Spin 720, salto s rotací o 720 stupňů mimo osu. Pro Soči to měl být její trumf. Na olympiádě ho ale příliš nehodnotí.

„Pokud bude D-Spin, tak až v superfinále. Rozhodčí za to body nedávají, takže jsme tu taktiku úplně změnili,“ vysvětluje Sudová. „Celou sezonu hlásili, že budou nadhodnocovat nové skoky, aby se ten sport posunul dál. Očividně se toho nedrží.“

Sudová tak pro první a případné druhé finále bude spoléhat především na techniku a rychlost jízdy a doufá, že jí to bude stačit na postup do superfinále.

„Děláme krok zpátky, abychom si drželi techniku a rychlost,“ říká Sudová. „Radši budu mít nižší body za skoky, ale technika je furt padesát procent a mělo by to stačit. D-Spin půjdu až v superfinále, rovnou bez tréninku. Pokud se dostanu do šestky, tak půjdu rizikem. Budu muset být odvážnější, tam už se nedá jet na jistotu.“

Mezi nejlepší dvacítku se nedostala Tereza Vaculíková, která během své jízdy upadla. V cíli se ale smála, vyvázla bez zranění.

„Zklamání. Trať nebyla náročná. Sama nevím, co se tam stalo. Nějak jsem si přišlápla lyži a neustála jsem to,“ řekla Vaculíková.

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová postoupila na OH v Soči z druhé kvalifikace do večerního finále jízdy v boulích.
Akrobatická lyžařka Nikola Sudová postoupila na OH v Soči z druhé kvalifikace do večerního finále jízdy v boulích.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud