16. února 2014 • 16:22

Medaile až v pondělí? Biatlonistům hustá mlha odložila závod

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští biatlonisté mohou na svůj olympijský účet v Soči přidat další medaile v závodě s hromadným startem. Ale šanci budou mít nakonec až v pondělí, závod musel být odložen kvůli husté mlze. V pondělí odstartují biatlonisté už v 7 ráno českého času.



Původně se mělo začít o třicet minut později, Mezinárodní olympijský výbor ale nakonec čas ještě upravil.

Organizátoři dnes nejprve začátek závodu odložili o hodinu na 17:00. Jelikož se ale podmínky na střelnici nezlepšily, rozhodli se najít nový termín.

"Použil bych slova z jednoho pěkného českého večerníčku: Je tu mlha hustá tak, že by se dala krájet. Závodit by v tomhle ani ten Rákosníček nezvládl," řekl trenér českých reprezentantů Ondřej Rybář poté, co byl závod definitivně přeložen.

Podmínky v areálu se v podvečer ruského času sice na chvilku zlepšily, na střelnici bylo vidět i na terče, ale po pár minutách se opět začaly zhoršovat. Následně jury rozhodla, že se dnes už nepojede. "Mlha přišla kolem sedmé hodiny, kdy měl začít nástřel," uvedl Rybář.

Rozhodnutí odložit závod kvitoval. "Sportovci by tu byli dlouho. Čekali tady, měli režim načasovaný, že dvě hodiny by byly hodně," komentoval původní záměr organizátorů odložit závod o hodinu a pak případně ještě o jednu.

Velká komplikace to prý není, i když v pondělí je na programu i závod s hromadným startem žen, do nějž by měly biatlonistky včetně Gabriely Soukalové a Veroniky Vítkové odstartovat v 16:00 SEČ.

"Kluci si v pondělí udělají všechny procedury, co jsou zvyklí. Jen budou muset vstát dřív," řekl Rybář. Místo zrušeného závodu se Moravec a Soukup jen lehce projeli na trati. "Potřebují se vyjet, když tu dlouho čekali," vysvětlil Rybář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud