19. února 2014 • 11:30

Čtvrtfinále proklínám! Ledecká v něm nestačila na favoritku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Ester Ledecká v paralelním obřím slalom olympijskou medaili nezíská. Osmnáctiletá česká závodnice ve čtvrtfinále prohrála o tři desetiny s hlavní favoritkou Švýcarkou Patrizií Kummerovou a obsadila sedmé místo. Druhou šanci zaútočit na stupně vítězů bude mít Ledecká v sobotním paralelním slalomu.



Ledecká si dnes zkomplikovala cestu za medailí v kvalifikaci. Na ledové trati v Extrem parku v Roza Chutor jí nevyšla ideálně první jízda, ve druhé se výrazně zlepšila, ale mezi šestnáctku postoupila z 10. místa.

V osmifinále si Ledecká poradila s Claudií Rieglerovou z Rakouska. V první vyřazovací jízdě získala nad dvojnásobnou medailistkou ze světového šampionátu v roce 2011 náskok 24 setin. S tím vyrazila do druhé jízdy, opět zvládla lépe strmou horní pasáž a o 22 let starší soupeřku porazila celkem o 49 setin.

Už ve čtvrtfinále kvůli horší kvalifikaci narazila dcera zpěváka Janka Ledeckého na úřadující vítězku Světového poháru Kummerovou. První jízdu rozjela výborně a v rychlejší červené trati měla lepší čas o 57 setin. Ve druhém kole si náskok dlouho držela, ale deset bran před cílem o výhodu přišla a vypadla.

Dvojnásobná juniorská mistryně světa Ledecká letos skončila ve Světovém poháru celkově druhá. Druhá a třetí byla v závodech v Bad Gasteinu a ve slovinské Rogle vybojovala v paralelním slalomu premiérový triumf.

Vítězkou závodu se stala Švýcarka Patrizia Kummerová před Japonkou Tomokou Takeučiovou.

Paralelní obří slalom:

Muži: 1. Wild (Rus.), 2. Galmarini (Švýc.), 3. Košir (Slovin.), 4. Bussler (Něm.), 5. Marguc, 6. Flander (oba Slovin.), 7. S. Schoch (Švýc.), 8. Prommegger (Rak.), 9. Sobolev (Rus.), 10. Karl (Rak.).

Ženy: 1. Kummerová (Švýc.), 2. Takeučiová (Jap.), 3. Zavarzinová (Rus.), 4. Meschiková (Rak.), 5. Leesonová, 6. Calveová (obě Kan.), 7. Ledecká (ČR), 8. Lavigneová (Kan.), 9. Zoggová (Švýc.), 10. Sauerbreijová (Niz.).

V první kvalifikační jízdě zajela Ledecká dobrý čas, ale ve čtvrtfinále už na favorizovanou soupeřku nestačila
V první kvalifikační jízdě zajela Ledecká dobrý čas, ale ve čtvrtfinále už na favorizovanou soupeřku nestačila

Ester Ledecká: od táty se učí Beatles a na snowboardu prohání svět
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud