Zdeněk Janda
22. února 2014 • 16:15

Bank slalom radši neriskoval. Olympiáda pro mě byla zázrak, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na olympiádě zazářil, chtěl se objevit i v dnešním slalomu, poslední disciplíně. Nakonec to ale český lyžařský král Ondřej Bank musel vzdát. „V obřáku jsem si natáhl přitahovač stehna, dva dny jsme na tom makali, včera při volné jízdě to bylo dobrý, ale při ranním rozježdění mě to bolelo a nechtěl jsem riskovat,“ říkal lyžař, který pátým místem v obřím slalomu vytvořil nejlepší český lyžařský výsledek v historii Her v této disciplíně.



Je vidět, že už malinko vyzrál. Ještě před pár lety by zbytečně riskoval. Teď věděl, že to nemá cenu. Proto se dneska na start nepostavil. „Doktor říkal, že by tam bylo riziko většího poškození, takže jsme se na to vykašlali,“ říkal Bank, jenž slalom úplně nemiluje.

Přesto se rozhodl, že ho pojede. Definitivní rozhodnutí přišlo až těsně před startem.

„Nakonec se ten slalom v pohodě dal jet, i když jsem unavený, ale nemá cenu riskovat. Jsem rád, že jsem nějakým způsobem zdravý, ještě máme před sebou Kviftjell, takže jsem zvolil snad rozumnou variantu,“ připomněl Bank další díl světového poháru.

I tak může mít na Hry v Soči samé skvělé vzpomínky. "Celkově olympiáda byla skvělá, pro mě je to víc než zázrak, medaile by byla double zázrak, ale i tohle je luxus," vyprávěl nejlepší český lyžař.

Rozhovor s Ondřejem Bankem o olympiádě čtěte v Nedělním Sportu!

Do slalomu speciál Ondřej bank nenastoupil
Do slalomu speciál Ondřej bank nenastoupil

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud