31. července 2015 • 16:50

ZOH v Číně? Místo hovězího nám dávali psy, říká snowboardistka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vynikající snowboardingový park, skvělou péči a psy vydávané za hovězí, to vše zažila snowboardistka Kateřina Vojáčková při juniorském mistrovství světa, které se konalo v uplynulé zimě ve středisku Ja-pu-li. "Je to úplně jiný svět," shrnula vítězka Evropského poháru ve slopestylu Vojáčková pro ČTK svoji březnovou zkušenost z Číny, kde se za sedm let uskuteční zimní olympijské hry, o čemž na svém zasedání v Kuala Lumpuru dnes rozhodli členové MOV.



Osmnáctiletá Vojáčková je talentem a na hrách v Pekingu 2022 by mohla patřit mezi medailové naděje. Na juniorském světovém šampionátu skončila shodně šestá ve své disciplíně slopestyle a také ve snowboardcrossu, který tehdy jela poprvé.

První překvapení na Vojáčkovou čekalo už cestou z letiště. "S autobusy jel policejní doprovod až na hotel. A vozili nás i na kopec, i když to bylo jen dva kilometry a dalo se chodit pěšky. Snažili se, aby byl každý spokojen. Byl to pro mě svátek," řekla Vojáčková. "Každá země měla svého atašé, který se o nás staral a vždy věděl, kdy a kde být. Ta naše byla nadšená a bylo vidět, že to je pro ni zážitek. "

Kateřina Vojáčková na juniorském mistrovství světa v Číně Kateřina Vojáčková na juniorském mistrovství světa v ČíněFoto Instagram.com/kataryna_vojackova/

Snowboardingový park označila za jeden z nejlepších, který kdy viděla. "Skoky byly super. Velké, ale bezpečné," řekla. Jediným záporem byla zima, která při MS juniorů panovala. "Bylo minus třicet, takže bylo všechno zmrzlé. Kdyby to bylo trošku měkčí, tak by se tam dalo skvěle trénovat, ale byla strašná zima," řekla.

I do města na procházku juniory někdo doprovázel , třeba i policejní hlídka, aby se nikomu nic nestalo. A trošku Vojáčkovou zaskočilo, že v hotelu netekla pitná voda. "Dostávali jsme pitnou vodu jen ve flaškách, to by asi světová esa, která tam mají přijet na velký snowboardingový závod, koukala," řekla pražská rodačka.

Jedno překvapení na snowboardisty čekalo na konci šampionátu. Týkalo se stravy. "Celých čtrnáct dnů nám tvrdili, že jíme hovězí, a pak jsme se dozvěděli, že jsme jedli psy. Z toho jsme byli trošku vyjukaní, ale pro ně to je běžná věc. A teď vím, jelikož jsem to ochutnala, že psi opravdu chutnají jako hovězí," uvedla Vojáčková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud