Ivana Jakoubková
25. listopadu 2019 • 18:50

Za rok chceme být lepší. Lvy čekám ve finále, říká šéf organizátorů Prague Playoffs

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celosvětová parkurová série Global Champions právě skončila úspěšným pražským finále a šéf organizátorů Prague Playoffs Jan Andrlík už myslí na to, jak lépe uspořádat příští ročník. Vedení seriálu v sobotu oznámilo, že za rok se poslední mítink sezony znovu vrátí do Prahy. „Máme dobré ohlasy. Doufám, že jsme letos byli lepší než loni, a věřím, že za rok to může být ještě dokonalejší. A že Prague Lions budou ve finále,“ míní Andrlík.



Předseda organizačního výboru se v neděli na závěrečné tiskové konferenci dočkal pochvaly od šéfa a zakladatele seriálu Global Champions Jana Topse, olympijského vítěze z Barcelony 1992, a i sám je spokojený. „Myslím, že jsme splnili cíl: udělali jsme to ještě zajímavější pro diváky a komfortnější pro jezdce a koně. První ohlasy jsou rozhodně pozitivní,“ řekl Andrlík.

Zatímco diváci ocenili špičkový sport a bohaté zábavné programy, jezdci si pochvalovali prostorné opracoviště, umístěné přímo ve vedlejší hale. „Připravili jsme ho v rozměru třicet krát šedesát metrů, což je velmi nadstandardní. To se jezdcům líbilo nejvíc. A taky nejsou zvyklí, aby se na ně chodili na opracoviště dívat fanoušci. Bylo totiž přístupné divákům a to byl velký zážitek i pro jezdce,“ vysvětlil.

Sám během čtyřdenních závodů navštívil opracoviště přibližně desetkrát a spokojeně konstatoval, že tam chodilo víc parkurových nadšenců, než se čekalo. „Kdykoli jsem tam přišel, bylo spodní patro úplně plné a lidi se dívali i z toho horního. Dobré to bylo,“ dodal.

Prohlídka stájí! Parťák Aničky Kellnerové Aleš Opatrný vás zavede dovnitř
Video se připravuje ...

Pro příští ročník už Andrlík se svým týmem shromažďuje náměty, co a jak zlepšit, jak zdokonalit zážitek pro diváky. „Taky v některých našich interních věcech vidíme prostor pro zlepšení. Myslím, že to je právě to, co dělá tuhle akci tak kvalitní. Nebudeme nikdy spokojení, chceme jít dál a pořád něco zlepšovat,“ prohlásil.

Existuje i jedna sportovní záležitost, která by lesku příštího ročníku, který se uskuteční znovu v O2 areně 18. až 22. listopadu 2020, pomohla: kdyby český tým Prague Lions postoupil do finále. „Připravila je o ně maličkost, jediná sekunda, o kterou byli pomalejší. Myslím, že příští rok už tam nebude. Loni byli ve čtvrtfinále, letos v semifinále a za rok uvidíme Prague Lions i v neděli, ve finále,“ řekl o týmu, jehož členkou je česká jezdkyně Anna Kellnerová.

Prodej vstupenek na příští ročník Prague Playoffs začne už 10. prosince.

Prague Playoffs má vítěze! Parkurový Super Cup ovládli Shanghai Swans
Video se připravuje ...

Zahájení, koňská show i český postup. Jaký byl první den Prague PlayOffs 2019
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud