31. května 2015 • 11:12

Hilgertová má fazonu. Veteránka je po pěti letech ve finále ME

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři české lodě dnes postoupily do finálových jízd na mistrovství Evropy ve vodním slalomu. V německém Markkleebergu budou o medaile bojovat sedmačtyřicetiletá kajakářka Štěpánka Hilgertová, její kolegyně Kateřina Kudějová a také deblkanoisté Jonáš Kašpar, Marek Šindler. Naopak na brance číslo 22, pro český tým na ME prokleté, přišla o šanci na postup posádka Ondřej Karlovský, Jakub Jáně.



Kudějová měla jeden dotyk branky a byla v semifinále sedmá, Hilgertové stačila čistá jízda na osmé místo.

Z kontinentálního šampionátu má dvojnásobná olympijská vítězka Hilgertová sedm medailí, z toho dvě zlaté. Ve finále ME ale byla naposledy v roce 2010 v Čunovu, kde skončila pátá. V Německu s ní o medaile pojede pět kajakářek, které ještě nebyly na světě, když se Hilgertová v roce 1988 poprvé dostala do české reprezentace. Druhá nejstarší finalistka se narodila o 14 let později než česká matadorka.

Loňští mistři světa do 23 let Kašpar se Šindlerem postoupili ze třetího místa a budou útočit na svou první seniorskou medaili v kariéře. Předloni na mistrovství světa v Praze byli čtvrtí, loni jim titul na světovém šampionátu v USA sebrala dodatečná padesátisekundová penalizace za neprojetí branky.

"Padesátku" si dnes připsali Karlovský s Jáněm, jejich týmoví kolegové ze skupiny bývalého deblkanoisty Ondřeje Štěpánka. V předposlední brance si lodí ťukly do tyče, která odletěla, a deblíři tak neměli šanci brankou projet. Bez penalizace by do finále bez problémů postoupili.

Předposlední branka číslo 22 na náročném kanálu u Lipska je pro český tým osudová. Chybu tam v jízdě pro medaili udělal kanoista Stanislav Ježek, kvůli minele ve stejném místě nepostoupil do finále kajakář Vavřinec Hradilek a kiks, který připravil hlídku kajakářů o cenný kov, tam udělal také Ondřej Tunka.

Finálové jízdy v pořadí K1 ženy a C2 muži začnou ve 12:06.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud