7. května 2017 • 17:25

Kajakářce Štěpánce Hilgertové se vzdálila účast na MS a ME

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kajakářce Štěpánce Hilgertové se vzdálila účast na mistrovství Evropy a světa. V úvodních nominačních závodech českých vodních slalomářů obsadila pátou a osmou příčku. Pozici si může vylepšit za týden při druhé polovině kvalifikace, nejhorší výsledek ze čtyř závodů se bude škrtat. Mezi kajakářkami si zatím nejlépe vede úřadující mistryně světa Kateřina Kudějová, která na Trnávce v sobotu vyhrála a dnes obsadila druhou příčku.



Druhý kvalifikační závod na Vysočině vyhrála Amálie Hilgertová, neteř dvojnásobné olympijské vítězky. V součtu se sobotním čtvrtým místem je na průběžném druhém místě mezi kajakářkami. Třetí je zatím Karolína Galušková, která byla v sobotu druhá a dnes pátá.

Nejvýhodnější pozici v boji o dvě volná místa v nabité kategorii kajakářů si na Trnávce vytvořil Ondřej Tunka, který v sobotu vyhrál a dnes skončil třetí. V dnešním závodě byl nejlepší Vít Přindiš, který byl v sobotu pátý a má stejnou bilanci jako stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek.

Jistou účast na vrcholných akcích má díky loňským výsledkům bronzový olympijský medailista Jiří Prskavec. Českého poháru na Trnávce se zúčastnil, ale jeho pořadí se nezapočítávalo do boje o nominaci. V sobotu ve finále neprojel desátou branku a byl desátý, dnes obsadil čtvrtou příčku.

Mezi kanoisty se nejvíce dařilo novopečenému otci Vítězslavu Gebasovi. Čtvrtý muž loňské olympiády v Riu de Janeiro přidal k sobotní výhře druhou příčku za juniorským mistrem Evropy a vicemistrem světa z loňského roku Matyášem Lhotou.

Kanoistkám po dvou výhrách vévodí Tereza Fišerová. Mezi deblkanoisty se na vedoucí příčce vystřídaly nejlepší české lodě Jonáš Kašpar, Marek Šindler a Ondřej Karlovský, Jakub Jáně. Za nimi byli vždy třetí Vojtěch a Tomáš Hegerovi.

Třetí a čtvrtý nominační závod se pojede také na Trnávce. Původně ho měla hostit Roudnice nad Labem, ale kvůli vysokému stavu vody na Labi byl přeložen. Rozhodla o tom svazová závodní komise po dohodě s pořadatelem závodů Českého poháru a reprezentačním šéftrenérem Jiřím Pulterou, uvedl svazový web Kanoe.cz.

Druhý nominační závod vodních slalomářů na Trnávce u Želivu (Pelhřimovsko):
Muži:
K1: 1. Přindiš 91,74 (0 tr. sekund), 2. Matějka 96,19 (0), 3. Tunka (všichni USK Praha) 96,93 (0).

C1: 1. Lhota 102,31 (0), 2. Gebas (oba USK) 105,59 (4), 3. M. Jáně (Dukla Brandýs n/L) 107,56 (6).

C2: 1. Karlovský, J. Jáně 111,42 (2), 2. Kašpar, Šindler 113,56 (4), 3. V. Heger, T. Heger (všichni Dukla) 117,30 (0).

Ženy:

K1: 1. A. Hilgertová 111,39 (0), 2. Kudějová 112,07 (0), 3. Foltysová (všechny USK) 117,45 (4).

C1: 1. Fišerová (Dukla) 130,86 (8), 2. Říhová (USK) 133,87 (8), 3. G. Satková (KK Brno) 135,97 (6).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud