30. září 2017 • 20:54

Skvělý Rolenc! Český kanoista obhájil titul mistra světa na divoké vodě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český kanoista Ondřej Rolenc se znovu stal mistrem světa ve sjezdu na divoké vodě. Šampion ve sprintu z let 2014 a 2016 dnes triumfoval na kanále ve francouzském Pau, kde měli sjezdaři společný šampionát s vodními slalomáři. Rolenc o 18 setin sekundy porazil stříbrného olympijského medailistu ze slalomu Mateje Beňuše ze Slovenska.



Další dvě medaile v individuálních kategoriích přidaly kanoistky. Obhájkyně světového titulu Martina Satková tentokrát skončila druhá, když ji zhruba o půl sekundy porazila domácí Claire Haabová.

Bronzovou medaili při své první seniorské akci získala teprve šestnáctiletá Marie Němcová. Ta získala společně s Anežkou Paloudovou ještě zlato v zatím nepříliš rozšířené kategorii deblkanoistek, na jejímž startu bylo dnes pět lodí.

Závod kanoistů jako jediný nabídl srovnání elitního sjezdaře a specialisty na vodní slalom. Beňuš dopoledne skončil třináctý v semifinále slalomářů a překvapivě nepostoupil do finále, ale mezi sjezdaři nestačil jen na aktuálního vítěze Světového poháru Rolence. Všechny ostatní specialisty na sjezd porazil.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud