9. září 2018 • 13:30

Prskavec ovládl Světový pohár! Na celkové vítězství mu stačilo třetí místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český kajakář Jiří Prskavec se stal celkovým vítězem Světového poháru ve vodním slalomu. Mistr světa z roku 2015 a bronzový z olympijských her v Riu de Janeiro obsadil ve finále ve španělském Seu d'Urgell třetí místo, a to mu bohatě stačilo na to, aby udržel vedení. Poslední závod vyhrál Ital Giovanni De Gennaro.



Australanka Jessica Foxová po sobotním vítězství na kajaku získala celkové prvenství i na kanoi a jako první má ve Světovém poháru zlatý double. Tereza Fišerová k vítězství na deblkanoi s Jakubem Jáněm přidala v singlu celkově čtvrté místo.

Obhájce trofeje Vít Přindiš obsadil ve finále kajakářů sedmé místo. Luboš Hilgert skončil v semifinále čtrnáctý a do finále se nevešel. Už dopoledne překvapivě vypadli i oba Prskovcovi přemožitelé z Ria Brit Joe Clarke a Slovinec Peter Kauzer i dosud druhý kajakář Světového poháru Polák Dariusz Popiela.

Prskavcovi by ve finále stačilo i osmé místo, ale přesto jel naplno a s čistou jízdou obsadil třetí místo. V této sezoně měl ze všech kajakářů nejvyrovnanější formu. Nejhůře skončil čtvrtý v Liptovském Mikuláši, třetí místa obsadil v Krakově a Seu d´Urgell, druhá místa v Augsburgu a Tacenu.

Trojnásobná mistryně světa na kanoi Jessica Foxová nenašla přemožitelku ani v pátém letošním závodě a trofej vybojovala s velkým bodovým náskokem. Fišerová, vicemistryně světa z roku 2017, sice v semifinále na trati musela udělat eskymáka, ale sedmé místo na postup stačilo.

Finále se jí nepovedlo, trať projela se čtyřmi doteky, což znamenalo až šesté místo a pokles o jednu příčku v celkovém hodnocení. Kateřina Havlíčková, která vyhrála Světový pohár v roce 2014, po velké chybě obsadila v semifinále 18. místo a do finále nepostoupila.

Jiří Prskavec bojuje se záludnostmi trojské trati
Jiří Prskavec bojuje se záludnostmi trojské trati

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud