7. září 2019 • 14:30

Nemoc, škola a finále svěťáku. Pro Kudějovou byl závod zároveň pauza

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Kateřinu Kudějovou nekončí jen Světový pohár, ale taky studium. A před závodem v Troji má budoucí kariéra v hlavě přednost. Nachlazená mistryně světa z roku 2015 nakonec dojela na domácí trati devátá a do top 10 se dostala i v celkovém hodnocení seriálu. „Aspoň jsem si musela dát pauzu,“ řekla po závodě. Důležitější závody přijdou i za pár týdnů na mistrovství světa, ve Španělsku se budou rozdělovat i účastnická místa pro olympijské hry v Tokiu.



„Dva měsíce už se učím na jednu zkoušku a týden před zkouškou jsem zjistila, že změnili otázky. Byla jsem úplně vystresovaná, dva dny jsem se z toho dostávala a zrovna na ně jsem onemocněla,“ prozradila po finále SP v Troji Kateřina Kudějová .

Místo tréninků se učila. Do toho přišlo nachlazení, kterému příliš nepřidalo ani zamračené počasí u Vltavy. Kvalifikaci vyhrála i s plným nosem. Na semifinále a finále už se cítila líp, na absolutní špičku ztratila přes sedm vteřin, ale umístění v elitní desítce vybojovala. Jak ve finálovém závodě, tak v celkovém pořadí Světového poháru, ve kterém se posunula na osmé místo.

„Nějaké odreagování to je, ale spíš mi to odebírá čas na učení. Normálně si nedávám pauzy, teď jsem si ji dát musela,“ usmála se.

Nachlazená Kateřina Kudějová nakonec dojela na domácí trati devátá a do top 10 se dostala i v celkovém hodnocení seriálu
Nachlazená Kateřina Kudějová nakonec dojela na domácí trati devátá a do top 10 se dostala i v celkovém hodnocení seriálu

Nejtěžší zkouška se odsunula na příští sobotu, tahle přeci jen patřila slalomu. Do Troji se i na ní dorazily podívat tisícovky lidí, které obsypaly břeh kanálu. Tak moc, že ani nešlo vidět na trať: „Ani jsem se nedostala ke kanálu. Je tu spousta lidí, všichni řvou, to moc nepomáhá. Koukala jsem se jen na videu a šla jsem až na závod.“

Finále Světového poháru se konalo doma, navíc ve skvělé atmosféře, jenže nejdůležitější závody sezony teprve přijdou. Ve španělské Seu d'Urgell se na konci září koná mistrovství světa. Teprve tam se budou rozdělovat účastnická místa pro olympiádu.

„Světové poháry bereme jako přípravné závody, chceme dopadnout co nejlíp, ale celá sezona směřuje k mistrovství světa. Doufám, že postupnými krůčky jdu nahoru,“ věří Kateřina Kudějová.

V závěrečném závodě skončila devátá, o dvě příčky ji porazila reprezentační kolegyně Amálie Hilgertová, vyhrála Australanka Jessica Foxová, která právě díky triumfu na Vltavě Světový pohár ovládla.

V neděli seriál vyvrcholí závody singlkanoistek a kajakářů, kde si na úspěch brousí zuby i česká trojice Vavřinec Hradilek , Vít Přindiš a Jiří Prskavec , který seriál vede.

Finálové závody SP ve vodním slalomu v Praze:

Muži:

C1: 1. Beňuš (SR) 100,26 (0 tr. sekund), 2. Setkin (Rus.) -2,17 (0), 3. Božič (Slovin.) -3,16 (2), ...v semifinále 12. Rak, 16. Heger (oba ČR).

Konečné pořadí SP (po 5 závodech): 1. Beňuš 289, 2. Božič 287, 3. Martikán (SR) 248, ...12. Rak 137, 18. Heger 119, 22. Rohan 104, 91. Lhota (oba ČR) 2.

Ženy:

K1: 1. J. Foxová (Austr.) 101,11 (0), 2. Sátilaová (Braz.) -2,87 (0), 3. Terčeljová (Slovin.) -3,19 (0), ...7. A. Hilgertová -6,67 (0), 9. Kudějová -7,25 (2), v semifinále 19. Vojtová (všechny ČR).

Konečné pořadí SP (po 5 závodech): 1. J. Foxová 278, 2. Terčeljová 265, 3. Kuhnleová (Rak.) 248, ...6. Vojtová 185, 8. Kudějová 170, 20. A. Hilgertová 125, 53. Valíková (ČR) 15.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud