31. července 2020 • 17:08

Kanoistům na MČR kralují Fuksové. Dostál cíl nesplní, těsně prohrál

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kajakář Josef Dostál na mistrovství republiky v rychlostní kanoistice v Račicích druhý titul nepřidal. V deblkajaku s Radkem Šloufem prohráli ve finále na kilometrové trati velmi těsně s dvojicí Jakub Špicar, Daniel Havel. Naopak kanoista Martin Fuksa byl suverénní i na C2 s bratrem Petrem.



Dramatický závod deblkajaků rozhodlo pouhých 54 tisícin sekundy, o které byla dříve v cíli loď s Havlem a Špicarem. Vítěz kilometru na K1 Dostál má v Račicích před sebou ještě tři starty.

"Ta loď už tam jede ve velkém výtuhu, už jede v podstatě na setrvačnost. Takže na to jsem si věřil díky Pepově váze, že bychom na tom mohli být v této části trati líp, což se i ukázalo," řekl Havel v České televizi k vítěznému závěru.

Fuksa může dál útočit na plný počet sedmi zlatých medailí. Ve čtvrtek vyhrál individuální kilometr, dnes na této trati sourozenecká deblkanoe předčila stříbrné Tomáše Jandu s Jakubem Březinou bezmála o čtyři sekundy. Do neděle Fuksu čekají ještě závody v C1 na 500 a 200 metrů, další dvě tratě s bratrem na deblu a společně usednou i do čtyřkanoe.

"Popravdě jsem chtěl začít finišovat trochu dřív, ale Máťa mi řekl, ať jedu dlouhej, a ke konci mi řekl, ať trochu zrychlím. Tak jsme to zrychlili, abychom se vyšťavili a ukázali, že na to máme. Dojeli jsme to tak, aby to nevypadalo, že se flákáme," prohlásil s úsměvem Petr Fuksa.

Kanoisté Martin a Petr Fuksové na mistrovství ČR v rychlostní kanoistice v Račicích
Kanoisté Martin a Petr Fuksové na mistrovství ČR v rychlostní kanoistice v Račicích

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud