14. července 2015 • 12:46

Pozdvižení v Podolí: Olympijský vítěz Mellouli mezi hobíky

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzační návštěva zavítala v úterý dopoledne do bazénu v pražském Podolí. Mezi běžnými návštěvníky plaveckého areálu si zatrénoval dvojnásobný olympijský šampion Oussama Mellouli z Tuniska. Do Prahy přiletěl na dva dny kvůli návštěvě fyzioterapeuta Pavla Koláře.



Voda v podolském bazénu je stejně dobrá pro amatéry, kteří si užívají prsa se zlomenou hlavou ve stylu paní radové, stejně jako pro dvojnásobného olympijského šampiona.

„Bylo skvělé být v bazénu s ostatními plavci. Strávil jsem na soustředění v horách dva týdny jen s mým koučem a už mi to trošku lezlo na mozek,“ usmíval se Oussama Mellouli po dnešním ranním tréninku.

V bazénu se sešel s dvacetiletým českým talentem Janem Mickou, jehož trenérka Jaroslava Passerová dvojici naoordinovala pořádnou porci – dvacet dvoustovek.

„Když to viděl, protočily se mu panenky, říkal, že to bude těžké, ale pak to zvládl. Odmakal to,“ líčil Micka.

„Byl to těžký trénink, nakonec jsem byl docela unavený,“ připustil Mellouli.

Jedenatřicetiletý Tunisan se proslavil na tratích, kterým se věnuje i Micka. V roce 2008 v Pekingu se stal díky vítězství na 1500 metrů prvním africkým plavcem, který získal individuální zlatou olympijskou medaili v plavání. O čtyři roky později v Londýně získal na patnáctistovce bronz a zároveň vyhrál premiérový závod na 10 kilometrů v dálkovém plavání. Do Prahy si odskočil ze soustředění v Sierra Nevadě, kde nabírá sílu před světovým šampionátem v Kazani. Jeho cílem je Centrum pohybové medicíny Pavla Koláře. Doufá, že jeho metoda dynamické neuromuskulární stabilizace mu pomůže vyřešit zdravotní potíže.

„Mám problémy s rameny a zády. Rozhodli jsme se zajet do Prahy, protože je tady fyzioterapeut světové úrovně,“ vysvětluje Mellouli. „Chtěl jsem ho navštívit kvůli poslední kontrole před odjezdem na mistrovství světa do Kazaně.“

Tunisan, který dlouhodobě žije ve Spojených státech, dorazil do Česka v pondělí večer, kdy už zvládl lehčí trénink. Dnes se kromě vyšetření u Pavla Koláře chce podívat i do města.

„Ze školy mám pár českých kamarádů, ale nikdy jsem v Česku nebyl. Jsem rád, že tu jsem. Praha je krásné město s velkou historií. Možná se půjdeme podívat na památky, ale určitě se sem ještě vrátím,“ říká Mellouli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud