1. února 2018 • 10:53

Baumrtová je nejlepší českou plavkyní, vládnout pojede do Dubaje

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Simona Baumrtová, sedmá žena z mistrovství světa v Budapešti na trati 100 metrů znak, byla vyhlášena nejlepší českou plavkyní uplynulé sezony. Ve svazové anketě předčila druhého kraulaře Jana Micku. Třetí místo v hlasování trenérů a funkcionářů obsadil Tomáš Franta.



Šestadvacetiletá Baumrtová prožila velmi dobrou sezónu, když k úspěchu z Budapešti přidala ještě páté místo na mistrovství Evropy v krátkém bazénu v Kodani. Navíc během sezóny vylepšila i české rekordy na 50 a 100 metrů znak.

V anketě Baumrtová ovládla hlasování popáté v kariéře (2009, 2010, 2012, 2013, 2017) a stala se novou rekordmankou. Doposud měla spolu s Barborou Závadovou na svém kontě čtyři triumfy. Třikrát ocenění získali ještě polohovkářka Hana Černá, znakařka Ilona Hlaváčková a kraulař Květoslav Svoboda.

Koncem ledna už Baumrtová vstoupila do nové sezony parádními výkony na mítinku v Antverpách, kde na mítinku Flanders Swimming Cup vyhrála na všech třech znakařských tratích a také přidala třetí místo na 200 metrů polohově.

„V Antverpách se mi vzhledem k třítýdennímu náročnému tréninku závodilo docela dobře. Největší radost mám z vítězství na 50 metrů znak. Čas (28,46 – pozn. red.) mě hodně mile překvapil. Jsem ráda, že jsme vyhrála všechny tři znaky a že jsem měla třetí bodově nejhodnotnější výkon závodů mezi ženami,“ uvedla Baumrtová.

V únoru ji čeká čtrnáctidenní soustředění v Dubaji.

„Zúčastníme se tam i závodů. V březnu bych pak měla startovat na závodech v Miláně a Olomouci a v dubnu vyrazit na další dvanáctidenní soustředění,“ říká Baumrtová.

Mimořádný výkon letos předvedl Michal Navrátil, který se stal nejlepším skokanem do vody a opět získal ocenění pro nejlepšího sportovce ve své disciplíně. V červenci v Budapešti dosáhl největšího úspěchu své kariéry, když na mistrovství světa vybojoval ve skocích z 27metrové věže stříbrnou medaili.

Nejlepší juniorkou se stala kraulařka Barbora Seemanová, dálkovým plavcem Matěj Kozubek, juniorskou dálkovou plavkyni Alena Benešová, kategorii synchronizovaného plavání vyhrály Alžběta Dufková se Sabinou Langerovou a v kategorii Masters berou nejvyšší ocenění Vladislav Bragin (plavání muži), Marcela Šťastná (plavání ženy), Veronika Milerská (dálkové plavání), Denisa Hrubá (synchronizované plavání) a Zorka Jordánová (skoky do vody).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud