Martin Hašek
Premium
12. prosince 2023 • 10:58

Jako Slavia vs. City. Kouč Seemanové: Překvapíme vás, zapište si má slova

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jdou si tvrdohlavě a odvážně originální cestou. Luka Gabrilo má plaveckou krev, jeho chorvatská maminka Durdica Bjedovová vyhrála 100 metrů prsa na olympiádě v Mexiku (1968). A teď dává kouč svou expertizu české hvězdě bazénu Barboře Seemanové. Stříbro z víkendového ME v krátkém bazénu je jedním z mnoha příslibů. S možná nejtalentovanější plavkyní českých dějin chtějí dokázat něco velkého a v olympijské sezoně k tomu budou mít příležitost. „Překvapíme vás. Zapište si moje slova,“ říká švýcarský trenér.



Dostal vyčerpanou dívku, která po prvních velkých úspěších narazila do zdi psychicky i zdravotně. Barbora Seemanová se v roce 2021 dostala na kraulařské dvoustovce jako mistryně Evropy do olympijského finále, ale najednou musela začínat od nuly. Na pomoc si vzala kouče Luku Gabrila, který z ní udělal vodní vílu, jejíž projev oceňují mezinárodní experti. Pracují na detailech, aby kosili setinky ztráty na světovou elitu. Bojují s nasazením i omezeními českého sportovního prostředí. „Je to jako když Manchester City hraje se Slavií,“ líčí Gabrilo.

Barbora Seemanová se po téměř ztraceném loňském roce dostala pod vaším vedením zpátky k rychlým časům a má stříbro z ME v krátkém bazénu. Co jste v jejím tréninku změnil?
(usmívá se) „To je hodně široká otázka, můžeme se o ní bavit celé odpoledne, jestli chcete… Když jsme začali spolupracovat, věděl jsem o jejím potenciálu a že měla problémy. Řekla mi, že nebyla šťastná, vlastně ani nechtěla pokračovat dál. Začali jsme pracovat a na konci sezony úplně zdravotně odpadla. Našel jsem zlomenou holku, protože za sebou měla osm měsíců bez plavání. Dvoustovku kraulem v tu dobu plavala za minutu padesát devět.“

Jak jste z toho hledali cestu ven?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud