19. srpna 2012 • 12:22

Ondřej Synek má následovníka, Plocek je juniorským mistrem světa!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Veslař Michal Plocek se stal juniorským mistrem světa na skifu. V bulharském Plovdivu dnes suverénně ovládl finálovou jízdu a navázal na červnový triumf na evropském šampionátu na slovinském jezeře Bled.



Plocek vyhrál finále s náskokem více než pět a půl sekundy před Slovincem Jernejem Markovcem, kterého odsunul na druhou příčku i na kontinentálním mistrovství. Třetí skončil Číňan Li Kang-kang.

Osmnáctiletý veslař z Uherského Hradiště se postaral o největších úspěch českých juniorů na MS za uplynulých šest let. Titul vybojoval naposledy dvojskif Gabriela Vařeková, Jitka Antošová, který získal zlaté medaile v letech 2004 a 2005.

Ve finále A se v Plovdivu představila také dvojka bez kormidelníka Michal Humpolec, Michal Nový, bronzová posádka z evropského šampionátu dojela na pátém místě. K medaili jí chyběly téměř tři sekundy.

Díky Plockovi získala česká výprava na MS juniorů medaili stejně jako loni, kdy na olympijském kanálu v Etonu skončili Martin Slavík a Adam Štěrbák na dvojskifu třetí.

Články odjinud


Články odjinud