24. září 2017 • 19:17

Skifař Synek zahájil MS výhrou a jistým postupem do čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skifař Ondřej Synek suverénně vstoupil do programu mistrovství světa v USA. Úřadující šampion, který na Floridě usiluje o pátý titul v kariéře, vyhrál úvodní rozjížďku a druhého Thibauta Verhoevena z Francie porazil o více než jedenáct sekund. Bez problémů tak postoupil do středečního čtvrtfinále.



Čtvrtfinálová jízda čeká i skifaře lehkých vah Jana Cincibucha, který byl v rozjížďce třetí. Letošní evropský šampion v kategorii do 23 let si bezpečně kontroloval postupovou pozici za vítězným Novozélanďanem Matthewem Dunhamem a Norem Kristofferem Brunem.

Dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic a Jakub Podrazil pojede opravu. V rozjížďce o dvě postupová místa do semifinále skončila česká posádka pátá. Zvítězili Novozélanďané Thomas Murray a James Hunter před Brity Tomem Jefferym a Thomasem Georgem, za nimiž Helešic s Podrazilem zaostali o dvanáct sekund.

Opravná jízda v úterý čeká i dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek, který dnes skončil třetí. Přímo do semifinále postoupili jen nejrychlejší Poláci Milosz Jankowski a Jerzy Kowalski, Češi projeli cílem o více než jedenáct sekund později.

Zbývající tři české posádky, které na MS startují, vstoupí do programu v pondělí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud